Aydın Belediyesi’nde Toplu Sözleşmede Mutlu Son

Aydın Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre belediye işçileri, ilk...

Aydın Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre belediye işçileri, ilk iki yıl için ortalama yüzde 12 zam alacak.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman üç yıllık toplu sözleşmeyi imzaladı.

Aydın Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Belediye İş Sendikası Başkan Yardımcısı Vedat Kafkas, Sendika Baş Temsilcisi Osman Pınar’da katıldı.

Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, imza töreninde yaptığı konuşmada 586 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını belirterek, "Hiçbir işçinin Aydın Belediyesi’nden alacağı yoktur. Aydın Belediyesi Türkiye’ye örnek bir belediye olmuştur. Başkanımız çalışanların haklarını ödüyor, örnek başkan, örnek belediye, ben fazla bir şey söylemiyorum. Görüşmelerde hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Çalışanların üç yıllık geleceği toplu sözleşme ile güvence altına alınmıştır. Belediye Başkanımız işçiden yana emek yanlısı tutumu ile tüm işçilerini korumuştur. Enflasyon artı refah payı ile işçimiz enflasyon karşısında mağdur edilmemiştir. Başkanıma, alın terine ve emeğe saygı gösterdiği için, bizlere güvence verdiği için tüm çalışanların aileleri adına, çalışanlarım adına teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye-İş Sendikası ile toplu sözleşmeyi imzaladıklarını belirten Başkan Çerçioğlu, “Bugün örnek bir sözleşmeye imza attık ve mutlu sona ulaştık. Toplu sözleşmenin çalışanlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Çalışanlarımız ilk yıl için ortalama yüzde 12, üçüncü yıl ise TEFE-TÜFE oranı artı yüzde 5 oranında zam alacaklar” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: