Aydın Belediyesinin 2013 Yılı Bütçesi 177 Milyon Tl

Aydın Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesi 177 Milyon 645 Bin TL olarak kabul edildi. Belediye Başkanı...

Aydın Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesi 177 Milyon 645 Bin TL olarak kabul edildi. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu 2012 yılı bütçesinin ilk 10 ayında yüzde 75 oranında gerçekleştiğini ve bu nedenle bütçede yüzde 33 artış sağlandığını açıkladı. 2013 yılı bütçesine MHP ve CHP’li üyeler kabul ‘evet’ oyu verirken, AK Partili Belediye Meclis üyeleri ise ‘hayır’ oyu kullandılar.

Aydın Belediye Meclisi, 2013 yılı Gelir Ücret Tarifesi, Performans Programı ve Analitik Bütçe ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonun hazırladığı raporları görüştü. Yaklaşık bir buçuk saat süren meclis toplantısında, AK Partili üyeler hazırlanan bütçe ile ilgili sert eleştirilerde bulundu. Komisyon çalışmalarında hazırlanan bütçeyi gerçekçi bulmadığı için şerh koydurduğunu belirten komisyon üyesi AK Partili Mehmet Tuğcu, kendisinde sağlıklı bir bütçe oluşturulmadığı kanaati oluştuğunu ifade ederek, “Belediye hepimizin, bütçe hazırlanırken daha sağlıklı bütçe hazırlanması, gelir ile gider bütçelerinin şişirilme yapılmadan yapılması gerekir. 2009 yılından bu yana hazırlanan bütçelerin gerçekleşme oranı yüzde 65 civarındadır. Geçen yıl hangi birimlere ne kadar aktarıldığı tablolar eşliğinde görüşülerek bütçe bağlanmıştı ancak bu yıl bir görüşme yapılmadan bütçe bağlandı. Gelir bütçesinin sağlıklı hazırlandığı için bu bütçeyi reddediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

‘PERSONEL GİDERLERİNİ YÜZDE 41’DEN YÜZDE 30’UN ALTINA DÜŞÜRDÜK’

AK Partili Mehmet Tuğcu’nun eleştirilerine cevap veren Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, belediyenin en büyük giderlerinin personel giderleri olduğunu kaydederek, “2009 yılında toplam gerçekleşen gelir bütçesinin yüzde 48’i personel giderlerine harcandı. Bu rakam 2010 yılında yüzde 41’e, 2011 yılında da yüzde 39’a düşmüştür. Bu yıl sonunda da yüzde 30’un altında düşmüştür. Bu da bütçenin ne kadar disiplinli uygulandığının göstergesidir. 2012 yılı bütçesinin gerçekleşme oranı yüzde 75 civarındadır. Buna bağlı yapılan yatırımların tamamlanması düşünülerek 2013 yılı bütçesi oluşturulmuştur” diye konuştu.

TÜM BORÇLARI ÖDEDİK

Ak Partili diğer meclis üyelerinin eleştirilerini de cevap veren Başkan Özlem Çerçioğlu “Belediye olarak kendi süremiz içerisinde gelir ve gider oranlarımızı dengeledik. Bizden önceki yönetimin SGK’ya olan 40 milyon TL’lik borcunu ödedik. Ayrıca, Torba Yasasından faydalanılarak vergi dairelerine, personele, tüm diğer kamu kurum ve kuruluşlarına hiçbir borcumuz kalmadı. Bütün bunlara rağmen yapılan eleştirilere ‘el insaf’ diyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Toplantıda karşılıklı görüşmelerin ardından Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda 2013 yılı gelir ücret tarifesinde yüzde 10’un üzerinde artış öngörülmezken 2013 yılı bütçesi 177 milyon 645 Bin TL olarak belirlendi. Hazırlanan bütçeye CHP ve MHP’li üyeler ‘evet’ oyu verirken, AK Partili üyeler ‘hayır’ oyu kullandı. Yapılan oylamada kabul edilen 2013 yılı bütçesi için Başkan Özlem Çerçioğlu hayırlı olması temennisinde bulunarak oturumu kapattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: