Aydın çileği Ankara yollarında

Aydın’da çilek üretiminde sera bölgelerine yakınlığı olan Sultanhisar Belediyesi çileği tanıtmak amacıyla Ankara yollarına düşecek.

Aydın’da çilek üretiminde sera bölgelerine yakınlığı olan Sultanhisar Belediyesi çileği tanıtmak amacıyla Ankara yollarına düşecek.

Türkiye birinciliğine göz diken Sultanhisar Belediyesi, ‘Uzun Yaşam’ adını verdiği 3 bin tonluk çilek, 3 bin tonluk çilek reçeli ve 3 bin adet de fresh cinsi çilek fidesinden oluşan sepeti TBMM başta olmak üzere tüm ulusal basına tanıtılacak.

Üretimde Mersin’den birinciliği almak için harekete geçen Sultanhisar Belediyesi, Aydın Valiliği ile Aydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün desteğini alarak çilek dağıtımı yapacak.

Reklam
Reklam

Ankara’dan önce İkinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında hazırladıkları çilek sepetini Aydın Valisi Kerem Al’a armağan eden Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, hedeflerinin Türkiye çilek üretiminde ikinci sırada bulunan Aydın’ı birinci sıraya taşımak olduğunu söyledi. Sultanhisar’da çok ciddi bir çilek üretim potansiyelinin olduğunu vurgulayan Ünal, Aydın’ın çilek üretiminde Türkiye birincisi olması için jeotermal kaynaklarından faydalanması gerektiğine dikkat çekti.

Başta Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na ikram edilecek

“Nysa Çilekleri, Çilek Dünyası” adı altında hazırlanan, ‘Uzun Yaşam’ adını verdikleri ve içinde 3 bin tonluk çilek, 3 bin tonluk çilek reçeli ve 3 bin adet de fresh cinsi çilek fidesinin bulunduğu sepeti Ankara’da dağıtacaklarını kaydeden Ünal “En başta ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan tüm siyasi partilere ve ulusal basın mensuplarına ikram edeceğiz. Bu şekilde de çileğimizi Ankara’dan başta olmak üzere Türkiye’ye tanıtmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz