Aydın Demokrasi Platformu Jeotermali Konuştu

Türkiye’de geçtiğimiz ay yaşanan gezi parkı olaylarının ardından Aydın’da oluşturulan Aydın Demokrasi Platformu Aydın Adliyesi...

Türkiye’de geçtiğimiz ay yaşanan gezi parkı olaylarının ardından Aydın’da oluşturulan Aydın Demokrasi Platformu Aydın Adliyesi Önü’nde toplanıp satılması gündeme gelen Çiftlik Jeotermal Sahası’nın ardından jeotermal enerjiyi konuştu.

Platform üyeleri davet ettikleri bir gazetecinin soru sorması üzerine, soru soran gazeteciyi polis olduğu gerekçesi ile tepki gösterdiler. Bazı üyelerin soru soran kişinin gazeteci olduğunu ve tanıdığını belirtmesi üzerine kısa süreli yaşanan gerilim sona erdi.

Gezi Parkı Direnişi’nin ardından yaklaşık 20 sivil toplum örgütü tarafından kurulan Aydın Demokrasi Platformu Aydın Adliyesi Önün’nde bulunan alanda toplanıp jeotermal enerjiyi konuştu. Yaklaşık 20 sivil toplum örgütü, sendika ve dernekten 30 kişinin katıldığı jeotermal enerji sohbetine katılımcıdan daha fazla polis takip etti.

Reklam
Reklam

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Aydın Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Aydın, Aydın’daki jeotermalin özelleştirilmesi sürecini anlattı. Aydın’daki jeotermal enerjinin özelleştirilmesi sürecini “İktidarın ayak oyunu” olarak değerlendiren Fikri Aydın, “Daha önce Aydın İl Genel Meclisi’nde CHP, Ak Parti ve MHP satış kararını oy birliği ile aldı. Neden satılması yönünde karar aldıklarını sorduk. Satıp köylere daha iyi hizmet götüreceklerini söylediler. Para bulunur ama jeotermal sahası bulunmaz diye kendilerini uyardık. Çiftlikköy sahasını alıcı çıkmadı. Bu bizim için bir şanstı. Sayın Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, bu dönemde ‘Satma Valim Satma’ dedi. Bizler de satılmayacak umuduyla sevindik. Maalesef daha sonra İl genel Meclisi’nde MHP ve AKP’nin 28 evet oyuna karşılık, CHP’nin 21 red oyu ile alanın satışı için karar alındı. Bu sahaya sahip çıkılır ve burada elektrik üretebilirsek bundan sonra belediye tarafından karşılanacak olan sokak aydınlatmalarına harcanacak paradan bile artıya geçeriz. Yıllık bu kuyunun Aydın belediyesine 60-70 milyon TL artısı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Gezi Parkı direnişinden sonra Aydın’da kurulan Aydın Demokrasi Platformu olarak Çiftlik Jeotermal Sahası’nın satılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler. Platformda organizeyi kimse üstlenmezken, etkinliğin gönüllülerin buluşması sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: