Aydın Efe’leri Ata’sının Huzuruna Çıktı

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi üyeleri ve Aydın Efeleri’yle birlikte Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesini...

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi üyeleri ve Aydın Efeleri’yle birlikte Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesini ziyaret etti.

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi üyeleri ve Aydın Efeleri’nden oluşan 30 kişilik heyet daha sonra Anıtkabir kulelerini anıtkabir komutanlığının görevlendirdiği bir subay eşliğinde, Atatürk’ün özel eşyalarının yer aldığı müzeyi, kazanılan zaferlerin anlatıldığı bölümleri tek tek gezdirildi. Atatürk ve İsmet İnönü’nün mozolelerinde saygı duruşunda bulunan dernek üyeleri ziyaret sırasında duygulu anlar yaşadı.

Reklam
Reklam

Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin takipçisi olarak huzurunda saygı ile eğildiklerini belirten Türkiye Kuva-yi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Mustafa Yormaz, “Müzede, yaşadığımız topraklarda yeniden var olma süreci ve Atatürk’ün ülkeyi nereden nereye taşıdığı çok güzel anlatılmış. Her Türk gencin ve çokukların bu toprakların nasıl kurtarıldığını görmeye, verilen mücadelede başarılması zor alanlarda nasıl atılım yapıldığını anlamaları için Anıtkabir"i mutlaka ziyaret etmeleri gerekmektedir” dedi.

Ziyaret sırasında Anıtkabir Komutanlığı tarafından Dernek üyelerine Anıtkabir Onur Belgesi verildi. Daha sonra Gezi sırasında derneğin en yaşlı Kuvacı Üyesi 83 yaşındaki Ali Rıza Cihan gezi boyunca Türk Bayrağını elinden düşürmedi ve ilk defa anıtkabire ziyarete gelen dernek üyesi Mehmet çiloğlu ve eşi Sultan çiloğlu ziyeret sırasında çok duygulu anlar yaşayarak zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadı.

Aydın Belediyesi’nin Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi üyelerine tahsis ettiği bir araçla Anıtkabir’de Atanın huzuruna çıkan Başkan Mustafa Yormaz, “Bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: