Aydın Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Peşinde

Aydın’da düzenlenen “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” konulu seminerle eğitimde kalite ve başarının artırılması için başlatılan çalışmalara...

Aydın’da düzenlenen “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” konulu seminerle eğitimde kalite ve başarının artırılması için başlatılan çalışmalara hız verildi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aralık ayı içerisinde çalıştay yapmayı planlıyor.

Bu etkinlikler çerçevesinde matematik öğretimiyle ilgili İzmir’de faaliyet gösteren Matematiksel Güç ve İnovatif Tasarım Derneği (MAGİT ) yönetim kurulu üyelerince Aydın Fen Lisesi’nde bir etkinlik gerçekleştirildi.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye’nin Matematik alanında isminin en arka sıralarda geçmesinden rahatsızlık duyan bir Matematik Öğretmeninin, Matematik alanında ilerlemeyi sadece devletten beklememek gerektiğine dair bir düşünceyi kafasından geçirmesi ve bunu proje olarak kâğıda dökme arzusuyla başlayan bir uğraşının neticesinde güzel bir çalışma ortaya çıkıyor ve bir ekip oluşturularak MAGİT kuruluyor.

Reklam
Reklam

Derneğin Bilim Kurulu Başkanı Dr. İsmail Akçay’ın “Vatanseverlik, bu ülkeye ücret almadan ne verdin, sorusuna verilen yanıtta gizlidir” cümlesiyle çalışmalarını yürüten MAGİT, İzmir’de ülkenin matematik çıtasını bir adım daha öteye taşımanın aşkıyla çalışmalarına başlıyor. Dernek Başkanı Uğur Çetinkaya’nın kendisinin Aydınlı oluşu sebebiyle bu çalışmaya Aydın’ı da dâhil etti.

Hayatta karşılaşılan sorunları matematiğe uyarlayarak çözmeyi ve öğrencinin gözünde matematik dersinin zor bir ders olmaktan çıkarmayı gaye edinen MAGİT Derneği Başkanı, Bilim Danışma Kurulu Başkanı, Genel Sekreteri ve Japonya Saitama Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Matsuzaki Akio’nun sunumları ve İl Merkezindeki Matematik Öğretmenlerinin katılımıyla İlimiz Fen Lisesi Salonunda bununla ilgili bir sunum gerçekleştirildi. İki bölüm halinde (sunum ve uygulama) gerçekleşen sunum öğretmenler tarafından ilgiyle izlendi.

MAGİT Derneği Bilim Kurulu Başkanı İsmail Akçak, “Yetişmiş bir insan bir il çok önemli. Milli eğitim sistemimizin en önemli eğitim sorunu yönetici soru. Her ne kadar Bakanlık kaliteli eğitimde öğretmeni birinci sıraya koymuş olsa da, şayet yöneticilerimiz öğretmenlerimizin önünü açacak olurlarsa bizim öğretmenlerimiz her şeyi başarabilecek kalitede” dedi.

Reklam
Reklam

Seminerin sonunda katılımcılara İl Milli Eğitim Müdürlüğünce teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: