Aydın Eski Senatörü Demirayak Kalbine Yenildi

Aydın eski senatörlerinden Hukukçu-Yazar Sadettin Demirayak (80), evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye...

Aydın eski senatörlerinden Hukukçu-Yazar Sadettin Demirayak (80), evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre; Aydın merkez Kurtuluş Mahallesi 2023 Sokak 27 numaralı adreste yaşayan Aydın eski senatörlerinden ve CHP Aydın eski il başkanlarından Sadettin Demirayak’tan bir süredir haber alamayan komşuları polisten yardım istedi. Bugün akşam saatlerinde çilingir yardımıyla kapıyı açan polis ekipleri, Demirayak’ı evin mutfak bölümünde yerde hareketsiz şekilde yatarken buldu. Adrese çağırılan 112 Acil Servis ekipleri, yaptıkları incelemede Demirayak’ın bir süre önce hayatını kaybetmiş olduğunu tespit etti.

Reklam
Reklam

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Sadettin Demirayak’ın karısı Aysel Demirayak’ın bir süre önce anjiyo olduğu için evde bir süredir yalnız yaşadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

SADETTİN DEMİRAYAK KİMDİR?

80 yaşında kalbine yenilen Sadettin Demirayak’ın, Kuva-yi Milliyenin Aydın’da Doğuşu ve Aydın’ın 3 Efesi adlı iki de kitabı yayınlanmıştı.

Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’ne bağlı Atça Beldesi’nde doğan ve İlkokulu Atça’da, ortaokulu ve liseyi Aydın’da okuyan Demirayak, Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Yedek Subaylığını Edremit’te yapan Demirayak, Nazilli’de yaptığı hakim stajyerliği sonrasında Mersin-Gülnar Hakimliği, Burdur Savcılığı, Tefenni ve Uluborlu Savcılığı yaptıktan sonra Söke Savcılığı görevlerinde bulundu. Bayramiç Savcılığı görevindeyken görevden ayrılan Demirayak, Aydın’da avukatlığa başladı. Aydın CHP İl Başkanlığı yaptı. 1977 yılında aynı partiden Aydın Cumhuriyet Senatosu üyesi olarak TBMM’ye seçildi. 12 Eylül 1980’de TBMM kapatılınca aynı yıl Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. 1982’de emekli oldu. Tekrar Aydın’da avukatlığa başlamışsa da 1990’da mesleğini bıraktı. Muhtelif gazete ve dergilerde makaleleri yayınlanan Sadettin Demirayak’ın Kuva-yi Milliyenin Aydın’da Doğuşu ve Aydın’ın 3 Efesi adlı iki de kitabı yayınlandı.

Reklam
Reklam

Bafa Gölü olayları nedeni ile soruşturmalar geçiren Demirayak hakkında 27 Mart 1967 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nde İlhan Selçuk köşesinde “Söz konusu olan Söke Cumhuriyet Savcısı Sadettin Demirayak’tır. Bafa gölünün yuttuğu nice devrimci, Atatürkçü Devlet memurundan biri olmaktadır Sadettin Demirayak. Suçu Cumhuriyetin yasaları yerli yerinde uygulamaktır. Mütegallibenin çıkarlarını gözetmemek yoksul halkı kanunların güvenliğinde korumaktır. Bunun içindir ki Savcı Sadettin Demirayak vatandaşın hukukunu ve haysiyetini korumakla kanunların kendisine verdiği görevi yerine getirmiştir. Namuslu ve cesur Cumhuriyet memurlarının başına gelenler belki Savcı Sadettin Demirayak’ın başına gelecektir” diye bir yazı kaleme almıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: