Aydın Esnafına Yönelik “iş Sağlığı Ve Güvenliği” Protokolü İmzalandı

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasası kapsamında Aydın’daki iş yerlerinin sorumluluklarını daha kolay yerine...

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasası kapsamında Aydın’daki iş yerlerinin sorumluluklarını daha kolay yerine getirebilmesi ve daha uygun fiyata çalışanların eğitilebilmesi amacıyla Aydın Esnaf Odaları ile özel bir eğitim kurumu arasında protokol imzalandı.

Daha önce Aydın Esnaf Odaları Birliği olarak 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konulu bilgilendirme toplantıları yaptıklarını belirten Başkan Akşit, “6331 sayılı yasa kapsamında tüm işyerlerinde çalışanların eğitimden geçmesi şartı getirildi. Bunu her iş yeri tek tek yapması durumunda esnafımıza hem ekonomik hem de diğer açılardan ciddi sıkıntı oluşturacaktı. Bu sıkıntının giderilmesi amacıyla Usta Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Şirketi’yle 87 oda ve tüm üyelerini kapsayan bir anlaşma yaptık. Yapılan bu protokolü tüm odalarımıza göndereceğiz. İl genelindeki tüm esnafımız bu protokol kapsamında en uygun şekilde yasal yükümlülüklerini yerine getirebilecek” dedi.

Reklam
Reklam

Aydın’da 87 oda bünyesinde yaklaşık 40 bin işyerini ilgilendiren 6331 sayılı yasa kapsamında ilk olarak tüm işyerinin taranarak risk gruplarının belirleneceğini ifade eden Akşit, bu işlemi Temmuz 2013’e kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. “6331 sayılı ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ yasasının hayata geçirilmesinin ardından esnafın işini kolaylaştırmak için ciddi araştırmalar yaptıklarını belirten Hulisi Akşit, “Aydın Esnaf Odaları Birliği olarak 3-4 şirket ile ciddi görüşmelerimiz oldu. En sonunda Usta Ortak Sağlık Güvenlik Birimi şirketi ile bir anlaşmaya vardık. Bu anlaşmayla 87 oda yöneticilerine ve tüm üyelerimize kurum tarafından eğitim verilecek. Ardından da hak edenlere de sertifikaları verilecek. Şirket bize bir teveccüh göstererek eğitimleri de ücretsiz verecek. Bu anlaşmadan Aydın’daki yaklaşık 40 bin işyeri faydalanacak” dedi.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği’ yasasının 30 Haziran 2012’de çıktığını belirten Usta Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Şirket Müdürü ve İş Sağlığı ve Güvenliği Başdenetçisi Zafer Gök, eğitimi ve sertifikayı almayan işyerlerinin cezaya maruz kalacağını söyledi. Gök, “Yasa kapsamında tüm işyerlerine risk analizi değerlendirmesi, çalışanlarının eğitimlerinin verilmesi ve acil durumların belirlenmesine ilişkin bazı zorunluluk getirdi. Biz de bu duruma istinaden AYESOB ile iletişime geçip esnafların bu durumda çalışma hayatındaki iş güvenliği ve sağlık gözetimlerinin daha dolay, daha hızlı hareket edebilmeleri açısından gerek mevzuat şartlarını yerine getirmek, gerek çalıştıkları anlarda da risk ve tehlikeleri daha sağlıklı görebilmeleri için bir çalışma yapacağız. Bu çalışmanın ardında da esnaflarımız hem mevzuatı yerine getirmiş olacak, hem de çalışma hayatlarında risk ve tehlikeleri nasıl bertaraf edeceklerini öğrenecekler” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: