Aydın Futbolu Tartışıldı

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) Aydın Şubesi tarafından düzenlenen 'Kenan Duman Zorunlu Bölgesel Gelişim Semineri' nin...

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) Aydın Şubesi tarafından düzenlenen 'Kenan Duman Zorunlu Bölgesel Gelişim Semineri' nin ardından gerçekleşen panelde Aydın futbolu tartışıldı. Panele, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü vekili Göksel Özdemir, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Kıvanç,Aydınspor 1923 Başkanı Hulisi Akşit, Nazilli Belediyespor genel kaptanı Orhan İbiş, TÜFAD Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin ve Yıldızspor Kulübü Başkanı Kaya Özcan konuşmacı olarak katıldı. Panelde, konuşmacılar antrenörlerin sorularını cevaplarken, zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Panelde, alt yapı konusunun önemi vurgulandı.

Reklam
Reklam

Bu sezon Spor Toto 2. Lig'e yükselen Nazilli Belediyespor'un genel kaptanı Orhan İbiş yaptığı açıklamada, Nazilli Belediyespor'daki başarının sırrının 'istikrar' olduğunu söyledi. ASKF Başkanı Mehmet Kıvanç, Aydın'da 6 bin futbolcu olduğunu kaydetti. Aydınspor 1923 Başkanı Hulisi Akşit ise, Aydın'da 15 bin kişinin futbol sektöründe çalıştığını belirterek, başarısızlık veya başarı durumunda bu 15 bin kişinin sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

"İKİ OYUNCU ÇIKSIN AYDIN DİKKAT ÇEKER"

Panele katılan Aydınlı antrenörlerin altyapının önemli olduğuna değinmesi üzerine konuşan Aydınspor 1923 Başkanı Hulisi Akşit, "Aydınspor 1923 altyapıdan oyuncu çıkarmasın. Her yıl sizlere 100 bin TL dağıtsın. Sizin oyuncularınız gelsin Aydınspor'da oynasın. Ben bu durumdan memnun olurum. Dışarıdan getireceğim oyuncuya 40-50 bin TL vereceğime, Aydınlı oyuncuya 10 bin TL veririm" dedi.

'Masanın bu yönü ile diğer yönü farklı' diyen Akşit, "Yöneticiliğe başlamadan önce Kuşadası'nda evim, Aydın'da evim, arabam vardı. Şu anda hiçbir şeyim yok. Bu bir hastalık. Futbol, üç neticeli bir oyun. Dışarıda galip geliyoruz 'aferin' diyorlar. İçeride puan kaybediyoruz küfür ediyorlar. Buradaki antrenörlerin çoğu Aydınspor ile bir yerlere geldi. Bu unutulmamalı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Takım dışında, hakemler ve antrenörlerin de Aydın'ın ismini duyuracağına dikkat çeken Akşit, "Bu iş pazarlama işi. Aydın'dan iki oyuncu çıksın, dışarıdan buraya yönelme olacaktır. Tüm amatör kulüpler mercek altına girecektir. İki oyuncu çıksın Aydın dikkat çeker" diye konuştu.

Nazilli Belediyespor'un genel kaptanı Orhan İbiş ise altyapı konusunda siyah-beyazlı ekibin son yıllarda yol katettiğini ifade etti.

"OKULLARDAN SPORCU ALMALIYIZ"

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Göksel Özdemir, Aydın'ı sadece futbol olarak değil, tüm spor dallarıyla birlikte düşünmeleri gerektiğine dikkat çekti. Altyapıları mutlaka kullanmak gerektiğine dikkat çeken Özdemir şöyle konuştu: "Okullar, altyapının kaynağı. Okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenleri desteklenmeli"

Futbol antrenörlüğünün henüz meslek yasası olmayan ve meslek olarak kabul edilmeyen bir meslek dalı olduğunu kaydeden Özdemir, "Biz hep 'bizim çocuk' muamelesi gördük. Ancak, bu bizi yıldırmamalı. Yılmadan çalışılmalı. Aydınspor 1923'teki alt yapı hocalarının Aydınlı olması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

FERHATOĞLU: "AYDIN'DAN KAÇTIM"

Bu sezon Aydınspor 1923 ile aynı grupta yer alan Tekirova Belediyespor'da görev yapan Aydınlı antrenörlerden Gürkan Ferhatoğlu, Aydınspor'da çalıştığı için gurur duyduğunu söyledi. Aydınspor'da belgesiz çalıştığı için kendisinden şikayet eden antrenörler bulunduğunu kaydeden Ferhatoğlu, "Bu şikayeti bana Tevfik Ata Tekin hocam iletti. Ben sırf korktuğum için Isparta'ya gittim. Burada konuşan herkes gerçekçi olsun. Aydınspor 1923'e yetenekli futbolcusunu versin. Sonrasında, Aydınspor 1923'ün yetiştirip, sattığı oyuncudan payını alsın" ifadelerini kullandı.

Ferhatoğlu'nun ardından söz alan, Aydınspor 1923'ün geçmiş yönetiminde alt yapı sorumlusu olarak görev yapan Mümin Göklüoğlu, "Aydınspor 1923'ün kapısı her zaman yetenekli sporculara açık. Ancak, biz görev yaptığımız dönemde bazı oyuncuları alamadık. Buraya söz verdim, şuraya söz verdim diye antrenörler ve yöneticiler bizi geçiştirdi" diye konuştu.

"YETİŞTİRMEYE TALİBİZ"

Aydınspor 1923'ün alt yapı koordinatörü Mehmet Öztürk yaptığı konuşmada oyuncuları yetiştirmeye talip olduklarını kaydetti. Şehir dışına ucuz oyuncu göndermektense, Aydınspor 1923 olarak oyuncuları yetiştirmeye talip olduklarını kaydeden Öztürk şu ifadeleri kullandı: "Bugün bizim yetiştirdiğimiz Evren Özyiğit'i, Murat Gürbüzerol'u şu anda Aydınspor 1923'e alabilir miyiz? Bizler 2 bin 500 TL kazandığımızda bu oyuncuların gittikleri takımlar 250 bin TL kazandı. Bir antrenör arkadaşım benim oyuncumu arayıp, 'seni Bucaspor'a göndereceğim' diyor. Bu arkadaş menejer mi? Bu oyuncuyu dışarıya verdiğimizde, milyonlar ederek başka bir takıma transfer oluyor. Başka kulüpleri büyütüyoruz. Bu bizim işimize yaramıyor"

Reklam
Reklam

Yıldızspor Başkanı Kaya Özcan ise kendilerinin bir mahalle takımı olduğuna dikkat çekti. Kendilerinin beş oyuncusunu Aydınspor 1923 alt yapısına gönderdiğini kaydeden Özcan, "Amatör kulüpler il dışına oyuncu verdiğinde ihanetle suçlanıyor. Amatör kulüpler oyuncu yetiştirip satmazsa nasıl yaşayacak" dedi.

ASKF Başkanı Mehmet Kıvanç ise sadece futbol olarak spora bakılmaması gerektiğini kaydetti. Kıvanç, "Şartlar zor. Okullarda, çeşitli spor dallarına yetenekli olan gençler o dallara kanalize edilmeli" diye konuştu.

TEKİN: "PATRONLAR YARIŞMALI"

TÜFAD Aydın Şubesi Başkanı Tevfik Ata Tekin yaptığı konuşmada futbolun üç neticeli bir oyun olduğuna dikkat çekti. Eğitim müfredatında, öğrencilere oyun oynatmanın az yer aldığına dikkat çeken Tekin, "Mutlaka çocuklara oyunu, galip gelmeyi, mağlup olmayı, takım oyununu öğretmemiz lazım. Spor kültürünü yaymamız lazım. Kulüpler kişilere bağlı yaşamamalı. Kulüplerde seçimler yapılırken, patronlar ve yöneticiler yarışmalı. Bugün TFF yönetiminde basketbolcu birisi var. Ben bundan dolayı utanç duyuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Bayern Münih'in Franz Beckenbauer, UEFA'nın Michel Platini tarafından yönetildiğine dikkat çeken Tekin, "Spor kültürü işte böyle bir şey. Ancak biz kişilere bağlı yaşıyoruz. Sen-ben kavgasına giriyoruz. Bu işi Türkiye'de Trabzon ve Rize çok iyi yapıyor. Türk futbolunu yönetiyorlar" diye konuştu.

"ALT YAPI İLE AYAKTA DURUYORDUK"

Aydınspor 1923 Başkanı Hulisi Akşit , geçmişte Aydınspor'un alt yapı oyuncularından kazandığı gelirlerle ayakta durduğuna işaret etti. Akşit, "Aydınspor ne zaman altyapısına ihanet etti, o zaman çöküşe geçti" dedi.

Panelin sonunda katılımcılara çiçek takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz