Aydın İl Genel Meclisi'nde Yoklama Dönemi Sona Erdi

Aydın İl Genel Meclisi'nde yeni alınan elektronik yoklama cihazları yerleştirildi. Sistem sayesinde artık manuel yoklamanın...

Aydın İl Genel Meclisi'nde yeni alınan elektronik yoklama cihazları yerleştirildi. Sistem sayesinde artık manuel yoklamanın sona erdiğini ve daha çağdaş bir yöntem oluştuğunu belirten Başkan Güleç, "Bu sistem sayesinde aynı zamanda bazı haksızlıkları da önlemiş olduk" dedi.

Daha önceki dönemlerde, oturumun yoklama ile başladığını, geç kalan meclis üyelerinin ise toplantı bitimine 10 dakika kala bile gelip yoklama tutanağına imza atanların oturum ücreti alabildiğini kaydeden Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, "Yeni sistem ile oturum ve toplantıya gelen üyelerimiz, kartını Meclis Salonumuzun girişindeki optik okuyucuya gösteriyor. Oturum başladıktan 15 dakika sonra otomatik olarak yoklama listesini alıp kayıtlara işliyoruz. Bu sistem sayesinde her şey otomatik olarak kaydediliyor. Oturuma süresinde katılıp kartını okutan üyelerimiz huzur hakkı alıyor. Süresinde katılmayan üyelerimiz ise huzur hakkı alamıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Yeni sistemden memnun kaldıklarını belirten İl Genel Meclisi Üyeleri Cengiz Ülgen ve Alim Yavaş da yeni sistemin daha çağdaş olduğunu ve bunu beğendiklerini ifade ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: