Aydın İl Halk Kütüphanesi’nde Çalışmalar Devam Ediyor

Aydın İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Kaya, tadilat çalışmaları devam eden kütüphanenin bir an önce...

Aydın İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Kaya, tadilat çalışmaları devam eden kütüphanenin bir an önce hizmete açılabilmesi için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını belirtti.

Aydın’da yayın yapan bazı yayın organlarında yer alan Aydın İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’ndeki tadilat çalışmalarıyla ilgili haberler üzerine bir açıklama yapma gereği duyduklarını ifade eden İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Kaya, “Restorasyonu halen devam eden İl Halk Kütüphanesi binasının ihale sona erme süresi 275 gün olarak belirlenmiştir. Ancak tadilat sırasında duvarlarda çatlaklara rastlanmış malzemesinde zafiyet tespit edilmiştir. İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nce ilimizin 1. derece deprem bölgesinde olmasını da göz önüne alarak binanın dayanıklılığına dair yaptıkları çalışmalar sonucunda, gerek çatısının gerekse duvarlarının çelik konstrüksiyonla güçlendirilmesinde yarar görülmüş, projeler 06 Ekim 2011 tarihinde Aydın Anıtlar Bölge Kurulu’nun onayına sunulmuştur. Bölge Kurulu’nun belirli periyotlarla yaptığı toplantılar sonrasında çıkan onay doğrultusunda, güçlendirmeye ait projenin uygulanabilmesi için Bakanlığımızca 2012 Şubat ayından itibaren olmak üzere ek tadilat süresi verilmiştir. Doğal olarak eklenen bu proje uzun süreli imalat ve uygulama süreçleri içerdiği için binanın belirlenen onarım süresini fazlasıyla etkilemiştir. Projeye eklenen çelik karkas ve çelik çatı yapım aşamaları ile binanın diğer onarım işleri devam ettirilmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Projeyle ilgili belirlenen ek sürenin 19 Ekim’de sona ereceğini anımsatan Kaya, “2012 Eylül ayında İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü “Geçici Kabul Komisyonu”nun yerinde yaptığı incelemeler sonucunda, görülen eksiklikler ve düzeltmelere dair maddelerin tamamlanabilmesi için 19 Ekim 2012 tarihine kadar ek süre verilmiştir. Aynı komisyonun yapacağı son incelemelerden sonra, uygun görüldüğü takdirde Geçici Kabul”ü yapılarak, kütüphanenin iç tefrişine ait çalışmalara başlanabilecektir. Müdürlüğümüzce Kütüphanenin bir an önce hizmete açılabilmesi için yoğun bir gayret içinde olduğumuzun da bilinmesini isteriz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: