Aydın Koruma Kurulundan Didim’e Müjdeli Haber

Didim'de Milet Antik Kenti’nden Apollon Tapınağı’na uzanan ve yıllardır tam olarak ortaya çıkarılamayan Kutsal Yolla...

Didim'de Milet Antik Kenti’nden Apollon Tapınağı’na uzanan ve yıllardır tam olarak ortaya çıkarılamayan Kutsal Yolla ilgili olarak Aydın Kültür Varlıkları ve Tabiat Koruma kurulundan sevindirici haber çıktı.

Kutsal yolun sınırlarının belirlendiğini kaydeden Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Yolun tescili yapıldı; 3. derece sit alanı ilan edildi. İmar durumu görüşülerek bu alanda mağdur edilenler artık imar izni alabilecek” dedi.

Didim’de Milet Antik Kenti’nden Apollon Tapınağı’na uzanan ve yıllardır tam olarak ortaya çıkarılamayan 20 km’lik Kutsal yolla ilgili sevindirici haber Aydın Kültür Varlıkları ve Tabiat Koruma kurulundan çıktı. Kurulun aldığı kararı basınla paylaşan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Bu yolla ilgili uzun yıllardır sorun vardı; nereden nasıl geçtiğine yönelik yıllardır çalışma yapılıyordu. Kurulun 2005 yılından bu yana devam eden çalışması vardı ve kurul kararını açıkladı. 250 metre olan Kutsal yolla ilgili alan sınırlaması daha da düşürüldü. Kutsal yolun 10 metre olduğunu, sağından ve solundan 20 metre olmak üzere 50 metrelik bir alandan geçtiğini tespit edildi ve tescillendi. Burası 3. derece sit alanı ilan edildi. 3. derece sit alanı ilan edilmesinden sonra bu bölgede imar tadilatı yapılabilecek. Bununla ilgili çalışma yapılacak ve bu bölgede mağdur edilen vatandaşların mağduriyeti sona erecek ve imar izni alabilecekler” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: