Aydın Merkez Köyleri Toplulaştırma Projesi Hayata Geçiriliyor

Aydın’da 2005 yılında toplulaştırma aşanı ilan edilen ‘Aydın Merkez Köyleri Toplulaştırma Projesi’ hayata geçiriliyor.Aydın’da 2005...

Aydın’da 2005 yılında toplulaştırma aşanı ilan edilen ‘Aydın Merkez Köyleri Toplulaştırma Projesi’ hayata geçiriliyor.

Aydın’da 2005 yılında toplulaştırma çalışmasına yönelik uygulama alanı ilan edilen ve yer yer muvafakat alınamadığı için projesi ertelenen Aydın merkeze ve Dalama beldesine bağlı Dereköy, Yeniköy, Karahayıt, Kozalaklı, Armutlu, Mesutlu, Şahnalı, Gölhisar, Baltaköy ve Çiftlik köylerini kapsayan yaklaşık bin 700 hektar alanda uygulanacak Aydın Merkez Köyleri Toplulaştırma Projesi’ hayata geçiriliyor.

Reklam
Reklam

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, proje çalışmaları kapsamında projenin uygulanacağı köy muhtarlarıyla bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıda köy muhtarlarının sahayla ilgili talepleri dinlendi ve daha önce yapılan toplulaştırma çalışmaları örnek gösterilerek bilgilendirme yapıldı.

Sahanın projesi 2013 yılının ilk aylarında hazırlanarak ihalesi yapılmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderileceğini açıklayan İl Müdürü Salih Köksal, muhtemelen 2014 yılının ilk aylarında projenin uygulamaya konulacağını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: