Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Ab Projelerinde Zirvede

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından açıklanan...

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından açıklanan “Hayat Boyu Öğrenme Programları” proje sonuçlarına göre Türkiye’de ilk sıralarda yer aldı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans), “Hayat Boyu Öğrenme Programları” proje sonuçlarını açıklandı. Projelere Avrupa birliği fonlarından finansal destek sağlayan bir kuruluş olan Türk Ulusal Ajansı’ndan Türkiye’de en çok kaynak alan iller arasında Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve paydaşları ilk sıralarda yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Reklam
Reklam

COMENIUS PROJELERİ

Comenius Programı; öğrenciler ve eğitim personeli arasında Avrupa ülkelerine gerçekleştirdikleri hareketlilik ve yapılan aktiviteler ile Avrupa kültür ve dil çeşitliliğiyle değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, iş birliğini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerini amaçlıyor. Aydın ilinden Comeunius Programında 20 proje desteklenmeye uygun bulundu. Bu sonuçlara göre Aydın, Türkiye sıralamasında 6’ıncı oldu.

LEONARDO PROJELERİ

Avrupa Birliği'ne üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarını desteklemek ve geliştirmek amacıyla kurulmuş olan Leonardo da Vinci Programı; kurumlara Avrupa çapında ortaklarla birlikte çalışma, yenilikçi metot ve uygulamaları paylaşma, çalışanlarının bilgi, beceri ve uzmanlıklarını artırma fırsatı sağlayan program. Tüzel kişiliğe sahip mesleki eğitimle ilgili olan eğitim kurumları, kamu kurumları, yerel yönetimler, işletmeler, KOBİ’ler, meslek odaları, borsalar, sendikalar, sivil toplum kuruluşları proje başvurusu yapabiliyor. Leonardo Hareketlilik Programı’nda 7 proje desteklenmeye uygun bulundu. Bu projelerden birisi Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje oldu. Leonardo Hareketlilik Projelerinde Aydın, Türkiye sıralamasında 11’inci sırada yer aldı.

Reklam
Reklam

GRUNTDVİG PROJELERİ

Grundtvig Programı; mesleki eğitim dışında her çeşit yetişkin ve yaygın eğitim üzerine odaklanıyor. Yaygın eğitim içindeki öğrenici, öğretmen, eğitmen ve diğer personelle yetişkin eğitim alanındaki eğitim kurumları ve bu tür eğitim fırsatları sunan kuruluşları hedefliyor. Yaygın eğitim kurumları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, araştırma merkezleri, danışmanlık ve bilgi-iletişim kuruluşları ile özel kuruluşlar, yüksek öğrenim kurumları, cezaevleri, müzeler, kütüphaneler gibi kuruluşlar ülkeler arası ortaklıklar kurabildiği bir program olarak biliniyor. Grundtvig Programı’nda da 5 proje desteklenmeye uygun bulundu. Aydın; Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projelerinde ise Türkiye sıralamasında 9’yncu oldu.

Aydın’ın AB projelerinde ki başarısında emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencileri kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı programları 2004 yılından beri eğitim ve gençlik projelerine hibe desteği sağlamaktadır. Aydın Türkiye’deki diğer iller gibi programlardan azami derecede faydalanmaktadır.

Reklam
Reklam

Programların başladığı yıldan beri Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Projeler Ekibinde görevli öğretmenler ilimizde proje hazırlayan bütün kurum kuruluşlara proje hazırlama ve uygulama teknik desteği vermektedir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: