Aydın Protokolü Ödemiş, Tire Ve Birgi’yi Gezdi

Aydın Valiliği’nin öncülüğünde Aydın Ticaret Odası’nın organizesinde Ödemiş, Tire ve Birgi’ye kültürel bir inceleme gezisi...

Aydın Valiliği’nin öncülüğünde Aydın Ticaret Odası’nın organizesinde Ödemiş, Tire ve Birgi’ye kültürel bir inceleme gezisi düzenlendi.

Aydın Valisi Kerem Al ve Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız’ın başkanlığında düzenlenen geziye Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Bulut, Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Aydın İl Kültür Müdürü Nuri Aktakka, ADÜ öğretim üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldılar.

Gezide ilk olarak Şubat ayında ziyarete açılan Ödemiş Yıldız Kent Müzesi ve Arşivi bir heyet ile ziyaret edildi. Heyeti müzede karşılayan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Müzeyi gezdirerek son durumu ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra Aydınoğlu Beyliği’nin başkenti Birgi’ye geçen heyeti burada Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener karşıladı. Burada Çakırağa Konağı ve Aydınoğlu Mehmet Bey camini gezerek incelemelerde bulundular.

Reklam
Reklam

Ödemiş, Tire ve Birgi’ye yapılan inceleme gezisini değerlendiren Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, Ödemiş, Tire ve Birgi’deki eserlerin çok etkileyici göründüğünü belirterek “Kültürel varlıklarımızın korunması ve yaşatılmasının çok önemli olduğunu bu tür çalışmaların devam ettirilmesini ve Aydın’da da restorasyona yönelik çalışmaların hızlanarak var olan kültür varlıklarımızın bir an önce koruma altına alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu konudaki duyarlılığın artması için böyle kültürel gezilere ağırlık verilmesi gerekmektedir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: