Aydın, Servis Sürücülerini Kazalara Karşı Uyardı

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, son günlerde servis araçlarının karıştığı ölümlü...

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, son günlerde servis araçlarının karıştığı ölümlü trafik kazalarına dikkat çekerek, servis aracı sürücülerini trafik kurullarına uymaları konusunda uyardı.

Nesil Aydın yaptığı yazılı açıklamada, Mersin ve Çanakkale’de ayrı ayrı meydana gelen ve 3’ü öğrenci biri servis şoförü olmak üzere 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 20’nin üzerinde öğrencinin ise yaralanmasına neden olan trafik kazalarının acısını yüreklerinde hissetlerini belirtti. Trafik kazalarının Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinin başında geldiğini ifade eden Aydın, toplumun tüm kesimlerinin desteğiyle bu sorunun gündemden çıkarılmasını umut ettiklerini vurguladı. Çocuklarımızın okullarına güvenli şekilde ulaşımlarının öğrenci velilerince emanet edilen servis şoförlerince gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Aydın, bu bağlamda servisçi esnafına ağır görev ve sorumluluk düştüğünün altını çizdi. Servisçi esnafından, eğitim öğretim döneminde öğrencilerin can güvenliği içinde rahat ve huzurlu bir şekilde okullarına gidip gelmelerinin sağlanmasını isteyen Aydın, servis sürücülerine seslenerek, “Geleceğimiz olan çocuklarımız sizlere emanet. Trafik kurallarına mutlaka uyun. Sürücü belgesiz ve belgesi yetersiz araca binmeyin. Aşırı hız yapmayın. Alkollü şekilde araç kesinlikle kullanmayın. Araç durmadan kapıları açmayın. Takip mesafesine dikkat edin. Koltuk sayısı kadar öğrenci taşıyın. Ayakta öğrenci taşımacılığı yapmayın. Aracınızda her öğrenci için emniyet kemeri bulundurun. Araçlarınızın yıllık periyodik bakımlarının yanı sıra her altı ayda bir bakım ve onarımlarını ihmal etmeyin” dedi.

Reklam
Reklam

Servis araçlarının nasıl olması gerektiği konusunda da bilgi veren Aydın, okul servis araçlarının, kapıların şoför tarafından açılıp kapatılacağı şekilde otomatik veya mekanik sistemde olması, kapıların açık veya kapalı olduğunu gösteren işaret bulunması gerektiğine dikkat çekti. Aydın, “Öğrencilere iyi örnek olma bakımından ise öğrenci taşıması sırasında görüntü ve müzik sistemleri kullanılmamalıdır. Kesinlikle sigara içilmemelidir. Öğrenci taşımacılığı sırasında kesinlikle başka yolcu almamalıdır” ifadelerini kullandı.

Bu yıl uygulamaya geçilen 4+4+4 eğitim sisteminden dolayı oluşan kargaşanın servis sürücülerini olumsuz etkilediğini de yineleyen Aydın, oda olarak başta okullara öğrenci taşımacılığı yapan araçlar olmak üzere, fabrika ve çeşitli kurum ve kuruluşlara personel taşımacılığı yapan servis araçlarının kontrollerinin titizlikle yapıldığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: