Aydın Şoförler Odası Başkanı Özmeriç, Kamyonet Sahibi Sürücüleri Rahatlattı

Aydın Şöförler ve Otomobilciler Odası başkanı Semih Özmeriç, son günlerde kamuoyunda yaşanan bilgi kirliği nedeniyle...

Aydın Şöförler ve Otomobilciler Odası başkanı Semih Özmeriç, son günlerde kamuoyunda yaşanan bilgi kirliği nedeniyle özellikle kamyonet türü araç sahibi olan vatandaşları tedirgin eden ‘K ve SRC Belgesi’ konusuna açıklık getirdi.

Sürücü ile şoförün karıştırılmaması gerektiğini kaydeden Başkan Özmeriç, “Sadece kendi işini yapan ticaretle iştigal etmeyen ve çocuk çoluğu ile binip bağına bahçesine gitmek için ruhsatta kamyonet geçen otomobilleri kullanan vatandaşlarımza ‘K-Belgesi’ zorunluluğu yok” dedi.

Reklam
Reklam

Aydın’da son günlerde çeşitli kişi ya da kurumlar tarafından kamyonetlerin üzerlerine bırakılan ‘K ve SRC’ belgesi denetimlerinin başladığı ve bu belgelerin tüm araçlarda zorunlu hale geldiği yolunda çeşitli söylentiler üzerine ruhsatında kamyonet yazan her araç sahibinin Aydın Şoförler Odası’na gelmeye başladığını belirten Semih Özmeriç, kamuoyundaki bilgi kirliğini düzeltmek için açıklama yaptı.

Bugün bir çok aracın kamyonet mi yoksa otomobil mi olduğunun ancak ruhsata bakılarak anlaşıldığını ve vergi nedeniyle bir çok aracın kamyonet olarak kayıt ediliğini hatırlatan Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “4925 sayılı yasada açık olarak belirtiliyor ama konuyu yerelleştirecek olursak, SRC belgesi Ticari araç kullanan şoförlerin alması gereken bir belgedir. K Belgesi de araç ticari maksatla kullanılacaksa alınması gereken bir belgedir. Vatandaşımzı zaten vergi mükellefi değil ise çocuk çoluğu ile gezmek için kullandığı aracın ruhsatında kamyonet yazmasından dolayı K ve SRC Belgesi alması zorunlu değildir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: