Aydın Stk’ları Barış İstiyor

Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTO) Başkanı Veli Tiryaki, halkı ikna etmek için görevlendirilen 63...

Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTO) Başkanı Veli Tiryaki, halkı ikna etmek için görevlendirilen 63 akil insanın çoğunluğunun Türk halkının kabul edemeyeceği insanlar olarak görüldüğünü iddia etti.

ASTO Başkanı Vali Tiryaki, çözüm süreci kapsamında halkı ikna etmesi için görevlendirilen akil insanlar konusunda değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Türk-İş Aydın Temcisi Mustafa Aydın ve ASTO üyesi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Akil insanlar Aydın’a geldiklerinde kendilerinin davet edilmeleri durumunda toplantıya gidecekleri açıklayan Veli Tiryaki, ancak kendilerinin kırmızıçizgilerinin olduğunu belirterek, “30 yıldır süren terörünün sona erdirilmesi için İmralı ile yapılan müzakerelerin sonucu İmralı’da yatan terörist başının aracılığı ile Kandil ile yapılan görüşmeler sonucu dağlardaki bin 500 civarında terörist ülke dışına çıkma anlaşmasına varıldığını görüyoruz. Bu görüşmelerle ilgili Türk Halkını ikna etmek için görevlendirilen 63 akil adamın çoğunluğunun Türk halkının kabul edemeyeceği insanlar olduğu görülmektedir. Akil heyette bulunan insanların Türklük ile sorunlu insanların çoğunlukta olması, bir akil insanın ‘Türk yok, Türkiyelilik var’ açıklamasını kınıyoruz. Bu ülkede vatandaşlık bağıyla bağlı herkes Türktür. Bundan gocunan varsa onun sorunudur. Aynı Akil insanın ‘Eğer kürtlere federasyon verilmezse’ PKK tüm ülkeyi yerle bir eder diye açıklaması, bu akilin niyetini ortaya koymaktadır. İmralı ile varılan mutabakatın içeriğinin yapılan pazarlıkların topluma anlatılması gerekir. Nelerden taviz veriliyor. Bunu bilmek istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Son günlerde basında dile getirilen Kuzey Irak, Suriye’nin kuzeyi ve Türkiye’deki özerk Kürdistan arasında konfederatif bir yapı oluşturulacağı iddialarına değinen Tiryaki, “Terör örgütü yöneticilerine özgür siyaset yapmalarının önü açılacağı iddialarına ilgili teröristler Türk mahkemelerinde yargılanmadan teröristlerin siyaset hakkı verilmesini kabul etmiyoruz. Kürtlerin varlık ve özgürlüğü güvence altına alınmadan silahlar bırakılmayacağını söylüyorlar. Tüm Kürt kardeşlerimiz rahat olsunlar onların varlığı bizim güvencemizdedir. Türk halkının hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizle sorunu olmamıştır ve olmayacaktır. PKK’nın Terör Örgütleri listesinden çıkarılmasını kabul etmiyoruz. Türkiye’nin üniter devlet yapısından vazgeçip yeni idari şeklini Özerk yapıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Biz Aydındaki STK’lar olarak barış istiyoruz. Ama Barışın bedelini bilmek ve öğrenmek en doğal hakkımızdır. Zaten beklentimiz terörün bitmesidir. Cumhurbaşkanımızın Muş ve Bingöl Ziyaretlerinde Türk Bayraklarıyla karşılanması Bölge insanının bayrağına devletine ve milletine bağlılık mesajı olarak görüyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: