Aydın Tavukçuluk Sektöründe 5. Sırada

Aydın’ın tavuk üretiminde 1 milyon adet kapasitesi ile Türkiye üretim ortalamasının beşinci sırasına yerleştiği bildirildi.Aydın’ın...

Aydın’ın tavuk üretiminde 1 milyon adet kapasitesi ile Türkiye üretim ortalamasının beşinci sırasına yerleştiği bildirildi.

Aydın’ın tavukçuluk için iklim açışından Türkiye’nin en avantajlı illerinin başında geldiğini ifade eden tavuk işletmesi sahibi Bilal Tarhan, “Aydın tarım ürünlerinde olduğu gibi, tavukçuluk üretiminde de iddialı. Fakat bu üretim çeşitliliği bugüne kadar pek dile getirilmemişti. Aydın’ın en büyük avantajı temiz iklime sahip olması. Bu nedenle de tavukçuluk firmaları Aydın’ı ön planda tutuyorlar. Bizim Pazar sıkıntımızda yok. Ortalama 45 günde bıçağa gelen tavuklar entegre bir şekilde tavukçuluk firmaları tarafından bizden alınıp, işenip paketlendikten sonra pazara sunuluyor” dedi.

Reklam
Reklam

Veteriner Hekim Sadık Savaşan da, yeni yasanın tüketici sağlığını koruduğu gibi üreticiyi de koruyacağını belirterek, “Beyaz ette olsun, kırmızı ette olsun, ürünlerin içerisine sakatatlar karıştırılıyordu. İşte bu nedenle de tüketicinin sağlığı ile oynanıyordu. Fakat şimdi tavuğun eti kullanılacak. Böylece tavuk ve kırmızı et ürünlerinde kalite yakalanacak” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: