Aydın Ticaret Odası'ndan Serbest Kıyafet Anketi

Aydın Ticaret Odası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 27 Kasım 2012 tarihinde uygulamaya koyduğu serbest kıyafet uygulaması için öğretmen ve velilere yönelik

Aydın Ticaret Odası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 27 Kasım 2012 tarihinde uygulamaya koyduğu serbest kıyafet uygulaması için öğretmen ve velilere yönelik anket yaptırdı.

Aydın Ticaret Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, toplam 3 bin 14 öğrenci, öğretmen ve veli ile yapılan anket sonucunda velilerin ve öğretmenlerin büyük çoğunluğunun serbest kıyafete karşı oldukları belirtildi.

16-17 Mart tarihlerinde Türkiye genelinde 35 ilde, 2 bin 510'u öğrenci ve veli, 504'ü ise öğretmen ile yapılan anket ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Araştırmada 'Çocuklar okula serbest kıyafetle mi yoksa okul kıyafeti ile mi gitmeli-" sorusuna ankete katılan velilerin yüzde 81,4'ü, öğretmenlerin ise yüzde 83'ü okul kıyafeti ile gitmelerinden yana olduğunu belirtti. Ayrıca her yüz öğretmen ve veli serbest kıyafet uygulamasının masrafları artıracağı yönünde görüş belirtti."

Muhabir: Suat Deniz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: