Aydın Tümen kabul edildi

ANKARA (İHA) - DSP'nin 6. Olağan Kurultayı'nda partinin bankada 76 trilyon lirasının olduğu açıklandı. Hakkında "Aday olamaz, salona bile giremez" denilen Aydın Tümen'in yanı sıra Zeki Sezer, Atilla Mutman, Şükrü Sina Gürel, Veysel Özer ve Teoman İnaner'in adaylık başvuruları kabul edildi.

DSP'nin 6. Olağan Kurultayı Ecevit'in konuşmasının ardından Alişan, İzzet Altınmeşe ve Belkıs Akkale konserleri ile devam etti. Alişan, Ecevit'in isteği üzerine, eşi Rahşan Ecevit'in en çok sevdiği türkü olan 'Sarı Gelin'i söyledi. Altınmeşe ve Akkale de, bir kaç türküyü Ecevitlerin yanına giderek okudu. 'Yemen Türküsü' söylenirken Ecevit, Belkıs Akkale'nin kulağına eğilerek, "Bu türkünün toplum için önemi büyüktür. Herkesin birlikte söylemesini teşvik edelim" dedi. Sanatçılar, türküyü salonda bulunanlarla birlikte söylemeye başladı. Bülent Ecevit de, yerinden kalktı, türkünün "Anu yemendir, gülü çemendir" bölümünü söyledi.

Reklam
Reklam

Konserin ardından hesap komisyonu raporunu sundu ve bu rapor kabul edildi. Buna göre partinin gideri 15 trilyon 775 milyar lira, geliri 91 trilyon 903 milyar. DSP'nin bankada 76 trilyon 108 milyar lirası, parti kasasında da 26 milyar lira olduğu açıklandı.

GENEL BAŞKANLIK İÇİN BAŞVURU YAPAN 8 ADAYDAN 6'SININ BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

Öte yandan 'Aday olamaz, salona bile giremez' denilen Aydın Tümen, Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden aldığı karar ile kurultay salonuna girdi. Kurultay divanı, Atilla Mutman ve Zeki Sezer'in delege listesine, Aydın Tümen ve Şükrü Sina Gürel'in ise üye listesine kayıtlığı bulunduğu belirtirken, Levent Özer'in üyeliğini yenilemediğini, Erkan Mutlucan'ın ise üye kaydının bulunmadığını ifade ederek Özer ve Mutlucan'ın genel başkanlığa adaylığının kabul edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi. Böylece kurultayda, Aydın Tümen, Zeki Sezer, Atilla Mutman ve Şükrü Sina Gürel'in yanı sıra son anda başvuruda bulunan Levent Özer ve Teoman İnaner genel başkanlık için yarışacak.

Reklam
Reklam

Ayrıca genel başkan adaylarının konuşmalarına geçilmeden önce söz alan bazı delegeler Gürel'i eleştirdi. Gürel, "Eşini boşayıp, sekreterini alan biri mi Ecevit olacak?" şeklindeki eleştirilere muhatap oldu. Bu sözler üzerine Divan Başkanı Masum Türker bu tür konuşmalar yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.