Aydın Üniversitesi'nde Ilginç Sergi

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde açılan sergide ünlü ressam Frida Kahlo'nun çeşitli eserleri özel hikâye anlatımlarıyla yer...

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde açılan sergide ünlü ressam Frida Kahlo'nun çeşitli eserleri özel hikâye anlatımlarıyla yer alıyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi İspanyolca-Türkçe Çevirmenlik Bölümü öğrencileri mezuniyet projelerinde ilginç çalışmalara imza atıyor. Florya Yerleşkesi'nde geçtiğimiz günlerde mezuniyet projelerini hazırlayan öğrenciler tarafından açılan sergi yoğun ilgi gördü. İspanyolca-Türkçe Çevirmenlik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Elif Uçmak tarafından hazırlanan projede Frida Kahlo’nun çeşitli eserleri özel hikâye anlatımlarıyla yer alıyor.

Reklam
Reklam

Böyle bir sergiyi hazırlayarak, bölümünde sadece dil eğitiminin değil, öğrenilen dile ait kültüründe anlaşılmasını sağlamaya çalıştıklarını belirten Uçmak, sanatın her dalının kolay ulaşılabilir olmasının arkadaşlarına daha faydalı olacağını söyledi. Meksikalı ünlü ressamın hayat öyküsünün kendisini çok etkilediğini belirten Elif Uçmak, mezuniyet sonrasında da çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi.

Bu proje için danışman öğretim üyesi ile ile yaklaşık 2,5 aylık çalıştıklarını belirten Uçmak, Frida Hahlo'nun hayat öyküsünü, esin kaynaklarını detaylı inceledikten sonra sergilenecek eserleri seçtiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: