Aydın: Yaşlılar En Değerli Varlıklarımızdır

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sultan Murat Aydın, toplumun yaşlılara sahip çıkmasının ve...

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sultan Murat Aydın, toplumun yaşlılara sahip çıkmasının ve saygı duymasının insanlık gereği olduğunu söyledi.

'Yaşlılara Saygı Haftası' nedeniyle yaptığı açıklamada Aydın, yaşlıların toplumdaki yeri ve öneminin yüksek olduğuna dikkat çekti. Yılın bir gününde yaşlıların hatırlanmasının yanlış olduğunu belirten Aydın, "Yılın bir günü veya bir haftası değil, yaşlılarımızı toplumumuza sağladıkları katkılarla her zaman hatırlanmalı." dedi.

Yaşlılığın insan ömrünün son dönemini oluşturduğunu ve geride bırakılan yılların kazandırdığı birikim ve deneyimin hayatı zenginleştirdiğini savunan Aydın, açıklamasında, "Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi bugünlere taşıyan, bizleri şekillendiren en değerli varlıklarımızdır. Geçmişte yaşama etkin biçimde katılarak, bizlerin bugünlere ulaşılmasında önemli rol oynayan yaşlılara yakınlık göstermek, gereksinim duyduklarında destek vermek ve yardım eli uzatmak, unutmamamız ve gelecek kuşaklara da aktarmamız gereken köklü geleneklerimizdendir. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık görevimizdir. Hepimizin ortak paydası insan olmaktır ve bir gün hepimiz yaşlanacağız. Yaşlılarımız birlik ve beraberliğimizi simgeleyen en kutsal değerlerimizin başında gelmektedir. İnsanımızın değer yargıları arasında var olan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürmek bizlerin öncelikli görevleri arasındadır." görüşüne yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: