Aydın, Yeniden İhd Şube Başkanlığı'na Seçildi

İHD Siirt Şubenin 7. olağan kongresi yapıldı. Mevcut başkan Vetha Aydın, yeniden İHD Şube Başkanlığı'na...

İHD Siirt Şubenin 7. olağan kongresi yapıldı. Mevcut başkan Vetha Aydın, yeniden İHD Şube Başkanlığı'na seçildi.

"Barış için bir şans ver", "Cezaevleri ölüm evlerine dönüştü", "Dün Halepçe, Bugün Roboski, yarın neresi", "İfade vermek değil, İfade etmek İstiyoruz", pankartlarının asıldığı kongre, insan hakları ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenlerin anısına tutulan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Vetha Aydın, başta ülkemiz olmak üzere orta doğuda yaşayan hakların demokrasi ve özgülük mücadelesine tanıklık ettiklerini ifade ederek, 40 yıla yakın bir süredir ülkenin öncelikli sorunu olan Kürt sorunun çözümün sağlanmadığını, bölgede yürütülen savaş nedeniyle en kutsal hak olan yaşam hakkı savaş yanlısı kesim ve egemenler tarafından hiçe sayıldığını, bu nedenle binlerce insanın haytını kaybetmesine neden olduğunu belirtti. Aydın, bedeli ne olursa olsun arkadaşlarından devir aldıkları onur insan haklı mücadelesini ilerleteceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşma ardından divan kurulunun seçiminin yapılması ardından kısa bir konuşma yapan BDP Bitlis Millet Vekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Kürt halkı tarafından verilen özgülük mücadelesinin insan hakları ve demokratik haklar ile savunmaya devam edeceklerini, bu mücadeleyi verenlerin elinde başka bir silahın bulunmadığını ifade etti. Zenderlioğlu, demokrasilerde çözümler olduğunu, sorunlara demokratik yollardan çözülmesi için bu mücadeleye en üst düzeyde katılımın sağlanması gerektiğini söyledi.

Kongreye, BDP Bitlis Millet Vekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, İHD Doğu ve Güneydoğu, temsilci ve MYK Üyesi Şevket Akdemir, İHD MYK Üyesi Av. Serdar Çelebi, İHD Bitlis Temsilci Hasan Ceylan, İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, BDP Siirt İl ve İlçe örgütleri, KESK Şubeler Platformuna bağlı şube başkanları, Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Halit Akınay, Halkların Demokratik Kongresi temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz