Aydıncık'ta 'alkol ve uyuşturucunun' zararları anlatıldı

Yozgat’ın Aydıncık Eğitim Gönüllüleri Derneği, Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında ‘alkol, sigara ve uyuşturucunun’ vermiş olduğu...

Yozgat’ın Aydıncık Eğitim Gönüllüleri Derneği, Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında ‘alkol, sigara ve uyuşturucunun’ vermiş olduğu zararlarla ilgili bir konferans düzenledi.

Aydıncık Öğretmenevi'nde düzenlenen konferansa, Kaymakamı Davut Bayraktar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Akyol, Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Öztürk, öğretmenler ve öğrenciler yanı sıra konuşmacı olarak İlçe Müftüsü İsmail Karadavut, Aile hekimi Dr. Mehmet Kara ve Rabia Birsen katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Muhammet Öztürk, Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında sigara, alkol ve uyuşturucunun zararlarının öğrenciler tarafından bilinmesi açısından bu konferansı gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Öztürk, "Aydıncık'ta dernek olarak kuruluşumuzdan bu yana eğitimde başarı seviyesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Dernek olarak sosyal ve kültürel etkinlilere de büyük önem vermekteyiz. Ailelerimizden özellikle isteğimiz geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızın eğitimleri ve eğitim sonraları ile ilgilenilmesidir. Çocuk yaştakiler için sigara özenti ile başlar. Ebeveynler çocukları ile ne kadar meşgul olurlarsa, çocukların kötü alışkanlıklar kazanmasına engel olmuş olurlar." dedi.

Reklam
Reklam

Aydıncık Kaymakamı Davut Bayraktar ise sigara ve alkol tüketiminin çocuk yaşta kullanılmaya başlandığını ve kaygı verici olduğunu söyledi. Kaymakam Bayraktar, "Günümüzde sigara alkol ve uyuşturucu maddelerinin çocuk yaşta kullanılmaya başlanması kaygı vericidir. Bu tür organizasyonlar öğrencilerimize ve gençlerimize rehber olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

İlçe Müftüsü İsmail Karadavut, alkolün zararlarını ayet ve hadislerle dile getirdi. Aile hekimi Dr. Mehmet Kara ve Rabia Birsen de sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin insan sağlığına ne kadar zarar verdiğini slayt eşlinde anlattılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz