Aydıncık'ta Yağmur Ve Şükür Duası

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde köylerden ve kasabalardan gelen vatandaşlarla yağmur ve şükür duası yapıldı. Aydıncık...

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde köylerden ve kasabalardan gelen vatandaşlarla yağmur ve şükür duası yapıldı.

Aydıncık İlçe Müftülüğü tarafından öğle namazına müteakip Gül Dede Parkı'nda yapılan duaya İlçe Belediye Başkanı Bahattin Özger, İlçe Emniyet Amiri Savaş Durdu, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Akyol, Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Ayhan Özyurt, ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlçe Müftüsü İsmail Karadavut, yağmur duasının sünnet olduğunu, Peygamber Efendimiz 'in de(SAV) yağmur duası yaptığını Yeni Mahalle Muhtarı Hüseyin Çevik, bu yıl kış aylarının çok çetin geçmesine rağmen, Nisan ayında yağmur yağmadığını ve ekili ürünlerin kuruma noktasına geldiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Tarım alanları için yağmurun yerinin başka olduğunu ifade eden Çevik, ''Aydıncık'ta özellikle soğan, pancar ağırlıklı tarım yapıyoruz. Bu bakımdan ekili tarlalara gübre ve ilaçlar atıldı. Ürünlerimizin yanmakta bereketli olması için yağmura ihtiyacımız var.'' dedi.

İlçe Müftü Vekili Vaiz Halis Benli, tarafından yağmur duası yapıldı. Daha sonra katılımcılara etli pilav ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: