Aydın'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri

Aydın'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle program düzenlendi.

Aydın'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle program düzenlendi.

İl Kültür Müdürlüğü Kongre Salonu'nda düzenlenen programa, AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Aydın Valisi Kerem Al, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer, her bireyin engelli adayı olduğunu, sağlığı yerinde olan bireylerin engellilerin yaşamını kolaylaştıracak düzenlemeler yapmasının şart olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Aydın Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü öğrencilerinden oluşan koronun mini konser verdiği programda, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Programın sonunda ise engellilerin el sanatlarından oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.

Muhabir: Gökmen Şireci / Tolga Albay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: