Aydın’da 489 Polis Adayı Eğitime Başladı

Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu’nda 2012-2013 eğitim öğretim yılı törenle başladı. 2006’den sonda yeniden sonra...

Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu’nda 2012-2013 eğitim öğretim yılı törenle başladı. 2006’den sonda yeniden sonra yeniden Polis Meslek Yüksek Okulu’na dönüştürülen Aydın’da 489 polis adayı eğitim görecek.

Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu yeni eğitim yılı açılış törenine Vali Kerem Al, Belediye Başkanvekili Semih Özmeriç, Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, daire amirleri, davetliler ve polis okulu öğrencileri katıldı.

Reklam
Reklam

Şehitler ve 16 Eylül 2012 günü Bingöl’de şehit olan Aydın POMEM 9. dönem mezunu Samet Kırcalı için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı’nın okunması ve Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu tanıtım filminin izletilmesiyle devam etti.

Yeni eğitim yılının açılışında konuşan Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Erdoğan, 1993’yılında kurulan Aydın Polis Okulu’nun 2001 yılında Polis Meslek Yüksek Okulu’na dönüştürüldüğünü anımsattı. 2006 yılında Polis Mesleki Eğitim Merkezi statüsü kazanan okulun 9 dönemde 7 bin 572 dört yıllık fakülte mezunu polisi mezun ettiğini belirten Erdoğan, “10 Ağustos 2012 tarihinde İçişleri Bakanlığı onayı ile Polis Meslek Yüksek Okulu’na dönüştürülen okulumuz bu dönem 489 öğrenciyle eğitim öğretime devam edecek. Okulumuzda eğitim öğretim hizmetleri müfredat programı dahilinde kurum içi eğitim görevlisi ve kurum dışı ek ders görevlisi olmak üzere 42 personel görev yapacak. İnsan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanmış, milletine ve devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren, toplum yararını kişisel menfaatlerinin üstünde tutan polisler yetiştirmeyi eğitim misyonu olarak benimsiyoruz. Mesleğimizin temeli disiplindir. Amir ve üstlerimize saygılı olmanın göreviniz olduğunu bilmeli, arkadaşlarınızla birlik ve beraberlik içinde yaşamayı öğrenmeli ve birbirinizi sevmelisiniz. Arzum, eğitim ve öğretime başlayan yeni öğrencilerimizin eksiksiz olarak sınıflarını geçmeleri, 2. sınıf öğrencilerimizin de okulu başarı ile bitirerek teşkilatlarımızda görev almalarıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Emniyet mensuplarının vatandaşa hizmet ederken korku yerine sevgi öznesini kullanması gerektiğini belirten Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı da, “Adil ve tarafsız olunuz. Halkla güvene dayalı ilişkiler kurunuz. Görev ifa ederken dayandığınız en temel güç hukuk ve milletimizin teveccühü olmalıdır. Suçluyla mücadele ederken, görevinizi onları cezalandırmak değil, adalete teslim etmek olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. Vatana hizmet etmenin ve sevmenin en kesin ifadesinin görevinizi en iyi şekilde yapmak olduğunu unutmayınız. Meşakkatli zor bir göreve talip oldunuz. Bu itibarla görev ve sorumluluğunuzu çok iyi bilmek durumundasınız” diye konuştu.

Devlet ve devleti oluşturan kurumlardan beklentilerin düne göre köklü değişikliklere uğradığına işaret eden Vali Al ise, “Bu çerçevede güvenlik örgütlerinin misyon ve vizyonlarında da paralel değişiklikler oldu. Günümüzde halkın kendisi, düşüncesi ve beğenisi yöntemler için hayati derecede önem kazandı. Emniyet teşkilatımız bugün, zamanın ruhunu kavrayan, uygar dünyayı algılayan, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler, insan hakları konularında duyarlı polisler yetiştirmek misyonunu yüklemiştir. Kavramları belli kalıplara hapsetmeyen evrensel bir bakışla ele alan polisler yetiştirmek çabasındayız. Cumhuriyetin temel niteliklerini ve milletimizin hassasiyetlerini önemseyen, devletimizin güçlü yüzü, sevgi ve şefkat dolu polis modeli idealimizdir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Törende yapılan konuşmaların ardından ilk dersin işlenmesiyle Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu’nda 2012-2013 eğitim öğretim yılı başlamış oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: