Aydın’da Bademler Çiçek Açacak

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile TEMA Aydın İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen “Aydın’da...

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile TEMA Aydın İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen “Aydın’da Bademler Çiçek Açsın” projesi kamuoyuna tanıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve TEMA Vakfının koordinatörlüğünde yürütülecek olan “Aydın’da Bademler Çiçek Açsın'' projesi Vali Kerem Al başkanlığında düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İncir Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Kerem Al’ın yanı sıra İlçe Kaymakamları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal ve TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir ile ilgili kurum amirleri katıldı.

Reklam
Reklam

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün çalışmalarını içeren slayt gösterisi ile başlandı. Daha sonra “Bademler Çiçek Açsın” projesi hakkında bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Aydın ili genelinde badem ağacı tohumları için yapılacak olan çalışmaları belirtmek için bir araya geldiklerini söyledi.

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir de, Aydın’ın verimli tarım topraklarında birçok ürünün yetiştiğini ve Aydın’da badem yetiştiriciliğinin ayrı bir zenginlik kaynağı olacağını ifade etti. TEMA Vakfı’nın hazırlamış olduğu “Aydın’da Bademler Çiçek Açsın” projesinin kapsamına değinen Özdemir, Aydın’ın verimli topraklarına hayat veren Büyük Menderes Nehri’nin temizliğine değindi. Özdemir, Menderes’in temiz olmasının Aydın tarımına olumlu yönde etki yapacağını belirtti.

Köksal ve Özdemir’in olduğu “Aydın’da Bademler Çiçek Açsın” projesiyle ilgili sunumlarının ardından proje ile ilgili söz alan kurum temsilcileri görüş ve önerilerini ifade etti. Toplantının sonunda Vali Kerem Al, projenin hayata geçmesi için İlçe Kaymakamlarının bölgelerinde çalışmalarını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: