Aydın’da Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri

Çanakkale Zaferi’nin 98’invi yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde, tüm yurt genelinde olduğu...

Çanakkale Zaferi’nin 98’invi yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde, tüm yurt genelinde olduğu gibi Aydın’da da çeşitli anma etkinlikleri düzenleniyor.

Çanakkale Zaferi’nin ulusun bütün varlığıyla özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin sembolü olduğuna işaret eden Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şube Başkanı Mustafa Yormaz, “Bugün bu zaferin 98. yılını kutluyoruz. Çanakkale Zaferi; sadece Türkiye tarihi için değil Dünya tarihinde de bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde milletin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı, kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur. Bugün yaşadığımız topraklar üzerinde özgürce dolaşabiliyorsak, bunu Çanakkale’de verilen ölüm kalım savaşına borçluyuz. Bundan 98 yıl önce; emperyalist güçler, Türkiye üzerinde istedikleri paylaşımı gerçekleştirememiş, geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Demokratik ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temelleri Çanakkale Zaferi ile atılmıştır. Ancak son zamanlarda Çanakkale Zaferinin önemi göz ardı edilmekte, milli bilincini aşılayan bu kahramanlık destanları kimi güçlerce önemsizleştirilmek istenmektedir. Oysa, Çanakkale Zaferi, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde; milletimizin tek yumruk olduğu, vatanın birlik, bütünlük ve bağımsızlık için ölüme bile gözünü kırpmadan giden kahraman askerlerimizin dünyaya verdiği en güzel derslerden biridir” dedi.

Reklam
Reklam

98 yıl önce onca imkansızlığa, olumsuzluğa rağmen birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza verilerek büyük bir zafere imza atıldığının altını çizen Yormaz, “Cumhuriyet'e sahip çıkan Biz Kuvayi Milliyeciler olarak, Çanakkale'yi ve Kurtuluş Savaşı'nı kazanan bilinci koruyacağımıza ve bu bilinci genç kuşaklara aktaracağımıza söz veriyoruz. Yurdumuzu işgal eden emperyalist güçlere karşı, Türk milletinin eşsiz bir mücadele ile vermiş olduğu var olma savaşı ve bu savaş sonrasında kazandığımız zaferin 98. yıldönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü,Türk vatanının ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: