Aydın'da Çek Senet Operasyonu

Aydın'da başkalarına ait çek ve senetleri zor kullanarak tahsil ettikleri ileri sürülen 5 kişilik bir...

Aydın'da başkalarına ait çek ve senetleri zor kullanarak tahsil ettikleri ileri sürülen 5 kişilik bir suç örgütü çökertildi. Çete lideri olduğu iddia edilen 'Dayı' lakaplı şüphelinin 2 ayrı suçtan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başkalarına ait alacakları zor kullanarak tahsil etmeye çalıştıkları ileri sürülen bir suç örgütünü takibe aldı. Aynı zamanda şebeke üyesi olduğu iddia edilen T.K'nın (25), 5 bin TL'lik senetli borcu için C. Ö. (38) isimli şahısı tehdit ettikleri öne sürülen şebeke üyelerinin yakalanması için C.Ö'nün şikayetçi olması üzerine Aydın merkezde daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Reklam
Reklam

Düzenlenen operasyon kapsamında liderliğini 'Dayı' lakaplı C.D'nin (37) yaptığı ve başkasına ait alacakları kullanarak tahsil ettikleri ileri sürülen T.G. (27), Y.P. (29), L.Y. (34) veT.K. isimli beş şüpheli yakalandı. Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarında suç örgütü lideri C.D'nin 3 ayrı suçtan arandığı ve 2 ayrı dosyadan kesinleşmiş 5 yıl hapis cezasının bulunduğu anlaşıldı.

Emniyette sorgulamaları tamamlanan 5 şüpheli, sağlık kontrolünün geçirilmelerinin ardından zorla çek senet tahsil etmek suçlamasıyla Aydın Adliyesine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: