Aydın’da Gaziler Günü Etkinlikleri

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik ve Gazilik unvanının verilişinin 91. yıldönümü ile 19 Eylül...

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik ve Gazilik unvanının verilişinin 91. yıldönümü ile 19 Eylül Gaziler Günü Aydın’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Aydın Valiliği’ndeki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Aydın Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ve Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sevim Esin ile birlikte daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından Atatürk Anıtına çelen sunuldu.

Reklam
Reklam

Muharip Gaziler Derneği adına törende bir konuşma yapan Gazi Halim Dolar, şehit ve gazilere gösterilen vefanın, Türk milletinin en önemli özellikleri arasında yer aldığını söyledi. Türkiye'nin bugünkü haline gelmesine şehit ve gazilere borçlu olduğunu savunan Dolar, bir milletin yeri geldiğinde vatanı için canını feda edecek insanları yoksa o milletin geleceğinin endişe verici olduğunu belirterek, “Türk milleti İslamiyet öncesi ve sonrası dönemlerde şehitlik ve gazilik unvanlarına büyük önem vermiştir. Bunun bilincinde olan her Türk evladı vatanın bütünlüğü ve milletinin huzuru için en büyük hazinesi olan canı ve uzuvlarını gözünü hiç kırpmadan vermeyi bilmiştir. Türk milleti bunun en güzel örneği Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı’nda göstermiştir. Türk milleti bu özelliğini daha sonra dünya barışının korunması adına pek çok farklı bölgede zaman zaman göstermesini bilmiştir” dedi

Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümünü buruk kutladıklarını kaydeden Dolar, “Bulunduğumuz coğrafya tarihin en kanlı savaşlarına ve en karmaşık siyasi olaylarına sahne olmaktadır. Buna rağmen milletimiz ülkesini istikrar ve güven ortamı haline getirmeyi başarmıştır. Gazi yahut şehit olmaya hazır milyonlarca ferdiyle ülkemizin huzur ve sükunu sürecektir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dolar’ın konuşmanın ardından Gazipaşa Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Zeynep Daye Köksal tarafından ‘Savaşan Gazi’ adlı şiiri okundu.

Törenin ardından Vali Kerem Al başkanlığında protokol üyeleri Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Vali Kerem Al, şehit ve gaziler için hazırlanan imza defterini imzaladı. Dernek Başkanı Sevil Esin’e çiçek ve hediyeler takdim eden Vali Kerem Al ve protokol üyeleri gaziler ve şehit yakınlarıyla bir süre sohbet etti. Kutlama programı Aydın Polis Evi’nde Vali Al’ın gaziler ve şehit aileleri onuruna verdiği yemekle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: