Aydın'da Girişimcilik Kursunu Bitirenlere Sertifika

İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü ile KOSGEB'in ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kursunu bitirenlere sertifika dağıtıldı.

İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü ile KOSGEB'in ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kursunu bitirenlere sertifika dağıtıldı.

Toplam 8 grupta 200 kişiye verilen girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifikalarını törenle aldı.

Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Türkiye'nin güven ve istikrar adası haline geldiğini belirterek, hükümet olarak değişimi gördüklerini, değişime yön verdiklerini ve değişime ayak uydurduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Türk milletinin girişimci bir ruha sahip olduğunu belirten Erdem, şöyle konuştu:

"Girişimcilik ruhunun önündeki engeller, hür düşüncenin önündeki engellerdir. Hedefimiz, hür düşünce ile dünyada bir numara olmak. İşsizlik dünyanın olduğu gibi Türkiye'nin de bir sorunu ancak ekonomik göstergeler iyi giderse bir ülkede işsizlik düşüyor. 2002'de yüzde 10 olan işsizlik bugün yüzde 9'a geriledi. Tabi bu gerileme ile birlikte biz genç bir nüfusa sahibiz. Her yıl yaklaşık 700 bin gencimiz yetişip 'iş' diyor. 10 yılda hesap edersek yaklaşık 7 milyon gencimiz iş hayatına atılmış. İstikrar güvenli bir yönetim varsa oluşur. Özel sektörün önünü açmaya gayret ediyoruz."

KOSGEB İl Müdürü Turgut Gözen de kursu tamamlayarak gerekli çalışmaları gerçekleştirenlere iş hayatına atılmaları için 70 bin lira geri ödemeli destek verileceğini belirtti.

İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, işsizlik sorunu kadar işçi sorunu olduğunu da ifade ederek, "Yüzlerce iş arayan geldiği gibi, yüzlerce de işçi arayan geliyor. Ve bunlar 'ne iş olursa yaparım' diyen kişiler. Ancak tek sorun meslek sahibi eleman. 'Ne iş olsa yaparım' dönemi bitti. İşsizlerin çok olduğunu söylediğimiz bir dönemde pek çok sanayicinin yeterli işçi bulamadığı için kapasitesinin altında çalıştığı da bir gerçek" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitirenlere sertifikaları verildi.

Muhabir: Suat Deniz / Senem Yazıcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: