Aydın'da incir hasadı başladı

Türkiye'nin taze ve kuru incir ihtiyacını karşılayan, üretiminin yüzde 80'ini de kuru incir olarak ihraç...

Türkiye'nin taze ve kuru incir ihtiyacını karşılayan, üretiminin yüzde 80'ini de kuru incir olarak ihraç eden Aydın bölgesinde hasat başladı. Germencik ilçesine bağlı Balatcık köyünün Kapaklı bölgesindeki bahçelerden toplanan taze incirler, tezgahlarda yerini alıyor.
Balatcık Köyü Muhtarı Recai Azman, "Bu yıl da taze ve kuru olarak en kaliteli inciri, köyümüzün bahçelerinden gidecek. Şu an itibariyle ağaçlarında hastalık mevcut değil. Rekolte de çok iyi." dedi. Muhtar Azman, taze incirin kilosunun 7-8 lira olduğunu, bahçelerdense toptan 4-5 liraya satıldığını kaydetti. Kaliteli taze incirin fiyatının sezon boyunca 5 liranın altına düşmesinin beklenmediğini belirten Azman, "Bunu sebebi, aşırı sıcaklarda incirlerin çabuk ermesidir. Kalitesiz incirler, tezgahta bozulur. Köyümüzdeki incirler ise hormon kullanılmadın yetiştirilmektedir ve tamamen doğaldır." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz