Aydın'da Kırsal Kalkınma Yatırımları Destek Buldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Aydın İl Müdürlüğü'ne 40 proje müracaatı yapıldığı, 37 projenin

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Aydın İl Müdürlüğü'ne 40 proje müracaatı yapıldığı, 37 projenin uygun bulunduğu belirtildi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, ilde bugüne kadar 6 etapta toplam 80 proje uygulandığını, bu projelerin toplam tutarının 36 milyon 51 bin 36 TL, olduğunu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından karşılanan hibe miktarının ise 15 milyon 975 bin 297 TL olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Bu projelerle ilde sağlanan istihdamın yaklaşık olarak bin kişi olduğuna dikkat çeken Erdem, şunları kaydetti:

"Uygun bulunan 37 projenin 01.12.2013 tarihine kadar tamamlanması gerekmekte olup, bu projelerin toplam yatırım tutarı 19 milyon 252 bin 573 TL'dir. 37 proje için Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca karşılanacak hibe miktarı ise 8 milyon 749 bin 674 TL'dir. 37 Projenin ilimizde sağlayacağı istihdam miktarı yaklaşık olarak 400 kişidir."

Muhabir: Suat Deniz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: