Aydın’da Kız Çocukları Topluma Kazandırılıyor

Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, “Biz de Varız” projesiyle kız çocuklarının...

Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, “Biz de Varız” projesiyle kız çocuklarının sosyal ve kişisel gelişimlerini destekleyerek toplumsal hayata dahil olmalarını amaçladıklarını belirtti.

Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, yaptığı açıklamada; “Nüfusun cinsiyete göre dağılımında eşitlik olmasına karşın, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, geleneksel olarak, gerek kamusal yaşamda gerekse aile içinde hala görülebilmektedir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılarak kız çocuklarının toplumsal yaşamın her alanına etkin bir şekilde katılımının sağlanması temel amaçlarımızdandır. Kız çocuklarının toplumsal yaşama dahil olabilmeleri, kendilerini geliştirebilmeleri ile doğru orantılıdır. ‘Biz de Varız’ projesi ile kız çocuklarımızın sosyal ve kişisel gelişimlerini destekleyerek ve eğitimlerini tamamlayarak toplumsal hayata dahil olmaları amaçlanmaktadır. Proje kapsamında kız çocuklarımızın temel haklarını öğrenmeleri ve kişisel gelişimlerine katkı sağlaması için ‘Kadının İnsan Hakları Eğitimi’ ile ‘Sağlıklı İletişim’ eğitimi Müdürlüğümüzce verilecektir. Ayrıca Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda kalmakta olan kız çocuklarımızla birlikte ortak faaliyetler gerçekleştirecekler ve gezi düzenlenecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: