Aydın'da Mavi Bayraklı Yüzme Alanlarına Kontrol

Aydın Valiliği, il genelinde bulunan mavi bayraklı yüzme alanlarının Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sürekli izlenmekte olduğunu açıkladı.

Aydın Valiliği, il genelinde bulunan mavi bayraklı yüzme alanlarının Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sürekli izlenmekte olduğunu açıkladı.

Aydın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Aydın'da yaşayan ve turizm amacı ile gelen tüm insanlara daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak için çalışıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"İlimiz Kuşadası ve Didim ilçeleri sahil şeridi toplam 110 kilometre uzunluğundadır. Halk sağlığının korunması amacıyla Mavi Bayrak Projesi için 14 günlük periyotlar halinde Didim'de belirlenen 9 ve Kuşadası'nda belirlenen 19 olmak üzere toplam 28 noktadan numune alımı, yüzme alanı olarak seçilen Didim ilçemizde 15 ve Kuşadası ilçemizde 26 olmak üzere toplam 41 bölgeden deniz suyu numuneleri alınmakta ve Aydın Halk Sağlığı Laboratuvarında analizleri yaptırılmaktadır. Tüm bu analiz sonuçları Halk Sağlığı Müdürlüğü web sitesinde yayınlanmaktadır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Suat Deniz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: