Aydın’da Okul Telaşı Başladı

Yaz tatilinin bitip okulların açılması ile birlikte ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da velilere kırtasiye...

Yaz tatilinin bitip okulların açılması ile birlikte ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da velilere kırtasiye telaşı sardı. Aileler malzeme alırken çocukların sağlığı ile cüzdanları arasında kalırken, uzmanlar velilerin kalitesiz ve sağlıksız ürünlerden uzak durmalarını önerdi.

Sadece okulların açıldığı dönemlerde bir çok alışveriş merkezinin kırtasiye işine girip kampanya adı altında satışını yaptığı kalitesiz kırtasiye malzemelerinin çocukların sağlığını olumsuz etkilediğini belirten kırtasiyeciler hem velilerin hem de yetkililerin bu konuda duyarlı davranmasını beklediklerini ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Bir öğrenci için yapılan kırtasiye harcamasının 70 lira ile 250 lira arasında değiştiğini belirten Aydınlı Kırtasiyecilerden Ataberk Kırtasiye’nin sahibi Melike Atasal “Boya, oyun hamuru, kokulu silgi gibi piyasaya çeşitli şekillerde ucuz ve kalitesiz olarak sürülen birçok kırtasiye malzemesi öğrencilerin sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar, çeşitli kimyasal madde katkılı bazı ürünlere dikkat çekiyor. Özellikle hangi maddeden üretildiği belli olmayan ucuz ve kalitesiz kırtasiye malzemelerinin sağlık açısından risk içerebileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Resim boyaları, kalem boyalar, oyun hamurları gibi kırtasiye ürünlerinde ucuz olması nedeniyle kullanılan bazı maddelerin kanserojen etki yaptığı bilinen bir gerçek. Sağlık açısından risk içeren ürünleri satmıyoruz. Özellikle okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocukların kullandıkları kırtasiye malzemelerini kontrolsüzce ağızlarına götürebildiklerini veya kullandıktan sonra ellerini ağızlarına veya gözlerine sürebildikleri göz önünde tutulursa yetkililerin bu işi konar-göçer yapanları daha sıkı denetlemesi gerektiğini velilerin de daha hassas davranmasını bekliyoruz. Ben şahsen çocuğumun kullanmasını istemediğim hiçbir malzemeyi başka öğrenciye satmıyorum” diyerek kırtasiye alışverişinde bazı hususların dikkat edilmesini önerdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: