Aydın’da Sağlıkçılara ‘çalışma Güvenliği’ Eğitimi

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde düzenlenen “Çalışan Güvenliği” eğitimleri tamamlandı.Aydın Kadın Doğum ve...

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde düzenlenen “Çalışan Güvenliği” eğitimleri tamamlandı.

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından “Çalışan Güvenliği” projesi kapsamında eğitim programı düzenlendi. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitim programı kapsamında “Sağlık Hukuku, Sağlık Çalışanlarının Ceza ve Tazminat Sorumlulukları” ve “Sağlık Çalışanlarının Şiddeti Önceden Kestirme, Önleme ve Kendini Koruma” konularında hizmet içi eğitimler verildi.

Reklam
Reklam

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Selim Özkük’ün konuşmacı olarak katıldığı eğitime Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Aydın Kamu Hastaneler Birliği, Aydın Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından olmak üzere 160 sağlık personeli katıldı. Cezai, Mesleki, Hukuki ve İdari Sorumluluğun doğması için gerekli koşullardan bahseden Özkök, tarafından hasta tanı ve tedavisinde kullanılan resmi belgelerin önemi vurgulandı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nden Psikolog Kıvılcım Çetinkol Çakmak’ın konuşmacı olarak katıldığı eğitime 85 sağlık personeli katıldı. Eğitimde şiddet eğilimini önceden kestirebilmek, önlemek ve kendini korumak için neler yapılabileceği konuşuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: