Aydın'da Sürücülere Ceza Makbuzu Şeklinde Uyarı Broşürü

Aydın'da, sürücülerin dikkatini otomobilden hırsızlık alaylarına çekmek isteyen polis, araçların camlarına ceza makbuzu şeklinde uyarı broşürü bırakmaya başladı.

Aydın'da, sürücülerin dikkatini otomobilden hırsızlık alaylarına çekmek isteyen polis, araçların camlarına ceza makbuzu şeklinde uyarı broşürü bırakmaya başladı.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi Bürolar Amiri Özcan Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşları otomobilden hırsızlık olaylarının önlenmesi için alabilecekleri tedbirler konusunda bilgilendirmek amacıyla 7 bin broşür bastırıldığını belirtti.

Bu broşürleri, araç sürücülerinin dikkatini çekmek ve okunur kılmak amacıyla ceza makbuzu şekilde düzenlediklerini anlatan Yorulmaz, "Normal bir broşür hazırlayıp vatandaşlarımıza sunsak birçok vatandaşımız belki okumayacak, buruşturup atacaktı. Ama ceza makbuzu uygulaması şeklinde gerçekleştirildiğinde sürücüler önce şok oluyor, daha sonra arka sayfadaki uyarıları dikkatli şekilde okuyor. Böylelikle vermek istediğimiz mesajı iletmiş oluyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yorulmaz, bu yolla 25 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini kaydederek, broşürde sürücülere araçta değerli eşya bırakılmaması, anahtarı üzerinde araç park edilmemesi, araçların park yasağı olmayan, aydınlatılmış, güvenli bölgelere park edilmesi yönünde uyarılara yer verildiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Gökmen Şireci / Tolga Albay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: