Aydın'daki Çineliler dernekleşiyor

Aydın merkezde yaşan Çineliler dernek çatısı altında toplanmak için çalışmaları hızlandırdı.

Aydın merkezde yaşan Çineliler dernek çatısı altında toplanmak için çalışmaları hızlandırdı.

Çineliler Derneği'nin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan işadamı Yalçın Pekgüzel'in Aydın'a kazandırdığı Paşa Konağı'nda bugün bir araya gelen dernek yöneticileri, Çinelileri derneğe üye olmaları hususunda davette bulundular.

Paşa Konağı'ndaki basın toplantısında konuşan Çineliler Derneği Kurucu Başkanı Yalçın Pekgüzel, "Bilim ve teknoloji hızlı gelişiyor. Bu da bireylerin ve toplumların hedeflerini büyütüyor. Bilgiye ulaşım kolaylaştıkça, bilgiden yararlanarak kendini tanıtma gittikçe önem kazanıyor. Teknolojik gelişme insanların başını dördükmekte, kişiyi birey olarak sarsmakta, toplumsal dayanışmayı artırmaktadır. Çineniler Derneği kurulu yönetim kurulu olarak bizler Çine'yi Türkiye'ye, hatta dünyaya tanıtmak için yola çıktık. Ekonomik ve kültürel olarak gelişen dünyanın kazanımlarından Çine olarak biz de pay almak istiyoruz. Bu yüzden Çineli hemşehrilerimizle bir araya gelerek dayanışma içinde olmak, güç oluşturmak, birbirimize destek olmak için biraraya geldik" dedi.

Reklam
Reklam

Pekgüzel, derneğin amaçlarını ise şöyle sıraladı;

Çine'nin ekonomik gelişmesini büyütmek için projeler üretmek, üreticileri alanlarında uzman olan bilim insanları ile buluşturmak. Toplantı ve eğitim çalışmalarını organize etmek. Üreticiyi bilinçlendirmek.

Çine'nin tarihi yerlerini, ülkeye ve dünyaya tanıtmak için çeşitli etkinlikler düzenlemek. Yapılmakta olan "Oğlam Festivali'ni desteklemek, başka festival çalışmaları yapmak.

Çine'de yetişen, alanlarında başarılı, topluma mal olmuş çok değerli hemşehrilere sahip çıkmak, dernek olarak desteklemek.

Üyeler arasında sosyal dayanışmayı artırmak, onlara her konuda dstek olmak.

Sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek üyeleri bilinçlendirmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmak.

Başarılı öğrencileri destekleyip, kaynak yaratarak başarı bursları vermek.

Toplantıya katılan Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer de, "Aydın nüfusunun ciddi kısmını Çineliler teşkil ediyor. Tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

DERNEK KURUCULARI ARASINDA KİMLER VAR?

Reklam
Reklam

Yalçın Pekgüzel, Süleyman Şan, Veli Tiryaki, Mehmet Yavaşoğlu, Namık Atabay, Ekrem Özdemir, Erdem Kaya, Ali Yelgin, Altuğ Karaköse.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: