Aydın'daki Gıda Denetimlerinde Uygunsuz Firmalara Ceza Kesildi

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, haziranda da gıda satış ve toplu tüketim yerleri...

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, haziranda da gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam edildiği belirtildi. Denetimlerde, 19 firmaya toplam 114 bin TL para cezası kesildiği kaydedildi.

Yapılan yazılı açıklamada, il genelinde bin 352 adet gıda üretim yeri ile 9 bin 689 adet gıda satış ve toplu tüketim yerinin faaliyette bulunduğu, geçen haziran ayında gıda üretim yerlerine 146, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine 760 denetim yapıldığı bildirildi: “Denetim İzleme Programı, Kalıntı İzleme Programı, Yıllık Denetim Programı, şikâyet ve zehirlenmelere istinaden gıda üretim yerlerinden toplam 21, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinden ise toplam 23 numune alınmıştır. Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucu alınan numunelerde, mevzuata uygun olmayan 6 adet işletmeye toplam 73 bin 317 TL idari para cezası kesilmiştir. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda ise mevzuata uygun olmayan 9 işyerine toplam 34 bin 314 TL idari para cezası uygulanmıştır.”

Reklam
Reklam

Gıda denetim ihbar hattı 174’e haziranda gıda satış yeriyle ilgili 35, toplu tüketim yeriyle ilgili 24, gıda üretim yeriyle ilgili 22 olmak üzere toplam 81 şikâyet ulaştığı belirtilen açıklamada, bunlara istinaden mevzuata uygun olmayan bir üretim yerine 2 bin 560 TL ve üç satış yerine 3 bin 837 TL idari para cezası uygulandı açıklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz