Aydın'daki Suç Örgütü Operasyonu

Kuşadası merkezli düzenlenen suç örgütü operasyonu kapsamında, 6 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Kuşadası merkezli düzenlenen suç örgütü operasyonu kapsamında, 6 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü ile Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen ve Kuşadası'ndaki bir turizm şirketi üzerinden örgütlü olarak çeşitli yollarla haksız kazanç temin edildiği iddiasıyla düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan kişi sayısı arttı.

Suç örgütüyle ilişkili oldukları iddiasıyla Bodrum'da 1 komiser, 1 polis, 3 gümrük memurunun ardından 6 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Operasyonda daha önce de Aydın, İzmir, Muğla, Antalya ve İstanbul illerinde 16 kişi gözaltına alınmış, mahkemeye sevk edilen 14 zanlıdan 11'i "suç örgütü kurmak, rüşvet almak vermek, bilişim ve kredi sistemini kullanarak banka aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık, sahte evrak düzenlemek" suçlarından tutuklanmış, 3 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Zanlıların, Kuşadası ilçesinde faaliyet gösteren bir turizm şirketi üzerinden lüks özel yatları, sahte evraklarla ticari yat gibi gösterip rafineriden vergisiz aldıkları mazotu daha sonra piyasaya sürerek haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülüyor.

Muhabir: İbrahim Uzun / Tolga Albay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: