Aydın’dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla yayınladığı...

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Varolduğu günden itibaren tarihe yön vermiş devletler kuran, çağ açıp, çağ kapayan bir milletin evlatları olarak; gücümüzü, vatanı ve dini için feda eden şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizden alıyoruz” dedi.

"Vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü bozmaya, huzur ve güven ortamını sarsmaya, çocuklarımızın bugününe ve geleceğine kast etmeye çalışan güçlere; bu vatanın evlatları cesaret, fedakârlık ve kahramanlıkları; milletimiz ise birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları, vatan sevgisi, istiklal ve bağımsızlık ruhu ile tek yürek olarak en güzel cevabı geçmişte olduğu gibi bugün de vermektedir” diyen Aydın mesajında şu ifadelere yer verdi;

Reklam
Reklam

“Bağlı bulunduğumuz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulan Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığımız; şehitlerimizin hatıralarının yaşatılması, şehit yakınları ile gazilerimizin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması, mağduriyet ve mahrumiyetten korunması için çalışmaktadır.

Köklü devlet tecrübemiz, engin kültür ve medeniyet birikimimiz ile nitelikli bir yaşam sürdürmekte güçlük çeken birey ve grupların; maddi, manevi ve sosyal yoksunluklarının giderilmesinin ve ihtiyaçlarının karşılanmasının bir insan hakkı olduğu anlayışı içinde, sosyal sorunlarının önlenmesi ve çözümlenmesine yardımcı olunmasını ve hayat standartlarının iyileştirilmesini amaçlayan sistemli ve programlı hizmetler bütününü, alanla ilgili olan kesimler ile işbirliği içerisinde yürüten kurumumuz, aile ve toplum hayatının bütünlüğünü sağlamak maksatlı çalışmalarını sürdürmektedir.

Yine Kurumumuz toplumumuzun refahı, devletimizin bekası için hayatından ve sağlığından olan fedakar vatandaşlarımızın ve ailelerinin hayatlarını huzur ve refah içerisinde idame ettirmelerini sağlamak, eğitim, sağlık, istihdam, ulaşım, sosyal güvenlik gibi alanlarda her türlü imkanlardan yararlanmaları için gerekli çalışmaları yapmayı görev bilmektedir.

Reklam
Reklam

Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanının verildiği gün olan 19 Eylül günü aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Gaziler Günü’ olarak kabul edilmiştir. Bu vesile ile kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize ve ailelerine sağlık, huzur dolu günler temenni ediyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: