Aydın’dan Emeklilik Kampanyasına Destek

Türk Eğitim Sen Aydın Şubesi, Türk Eğitim Sen’in memur emeklilerinin sorunlarına dikkat çekmek için başlattığı...

Türk Eğitim Sen Aydın Şubesi, Türk Eğitim Sen’in memur emeklilerinin sorunlarına dikkat çekmek için başlattığı “Emeklilik” dilekçe kampanyasına destek verdi.

PTT Aydın Merkez Şubesi önünde toplanan bir grup Türk Eğitim Sen üyesi kamu çalışanı, Türk Eğitim Sen’in memur emeklilerinin sorunlarına dikkat çekmek için yurt genelinde başlattığı “Emeklilik" dilekçe kampanyasına destek verdi. Eylemde yapılan basın açıklamasının ardından Türk Eğitim Sen Aydın Şube tarafından toplanan 6 bin 182 adet dilekçe Başbakanlığa gönderildi.

Reklam
Reklam

Türk Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, yaptığı açıklamada, Türkiye’de ekonomik alanda görülen haksızlıkların başında memur emeklilerinin yaşadığı dramın geldiğini iddia etti. Devlet memurlarının çalışırken aldıkları maaş ile emeklilik maaşları arasında çok büyük farklılığın olduğunu savunan Devli, “Memurlara çalışırken döner sermaye, ek ödeme, ek ders, fazla çalışma ücreti gibi ödemeler yapılırken; bu tür ödemeler prime esas kazançtan sayılmamakta ve emekliliklerinde de bu ödemeler emekli maaşlarına dâhil edilmemektedir. Yapılan bu tür ödemelerin emeklilik maaşlarına yansımaması, memurların çalışırken aldıkları maaş ile emekli maaşları arasında büyük bir uçurumun oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle devlete yıllarca hizmet etmiş memurların, emekliliklerinde yoksulluk sınırının altında maaş almaları acı bir kader haline gelmektedir. Emekli olmasıyla birlikte gelirinde yaşanan düşüş, memurlar için emekliliği bir kabusa dönüştürüyor. Memurlarımız, mutlu bir emeklilik hayali kuramamakta, emekli olanların çoğu geçimini sağlamak için ikinci bir iş aramaktadır. Bu nedenle de emekli olmak istememektedirler” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Kamu-Sen olarak, yaşanan adaletsizliği gözler önüne sermek için tüm Türkiye çapında “Emeklilik” dilekçe kampanyası başlattıklarını anımsatan Devli, “Memurlarımız hazırlanan dilekçelerle yaşadıkları adaletsizliği dile getirdiler ve bu haksızlığın giderilmesini iktidardan talep ettiler. Kampanyamız ülke genelinde büyük ses getirdi. Öyle ki, başka sendikaların yöneticilileri dahi konfederasyonumuzu telefon ve faks yağmuruna tutarak, kampanyamıza destek verdiler. Kısa zamanda yüz binlere ulaşan dilekçe sayısı, bugün itibarı ile ülke genelinde 500 bini aşmış durumdadır. Bugün Aydın’da toplamış olduğumuz 6 bin 182 adet dilekçeyle yaşadığımız sıkıntıyı gözler önüne seriyoruz. Şu an her ilimizde toplanan dilekçeler, il temsilcilerimiz tarafından ayrı ayrı bir eylemle Başbakanlığa gönderilmektedir. Memur emeklilerine yapılan bu zulüm son bulmalı, adalet sağlanmalıdır. Bilinmelidir ki, bu sorun sürdüğü müddetçe, milyonların feryadı, milyonların ahına dönüşecek ve sorumluların yakasına yapışacaktır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: