Aydın’dan Genç Yazarlara Destek

Eğitimci şair ve yazar Gündüz Aydın, Salihli’nin Durasıllı kasabası Mimar Sinan Ortaokulu Yazarlık Grubu öğrencilerini...

Eğitimci şair ve yazar Gündüz Aydın, Salihli’nin Durasıllı kasabası Mimar Sinan Ortaokulu Yazarlık Grubu öğrencilerini ziyaret ederek, yeni çıkardıkları eserlerine destek verdi.

Durasıllı Mimar Sinan Ortaokulu Yazarlık Grubu öğrencileri eğitim öğretim yılı başından bugüne çalışmalarını Dolmakalem ve Mürekkep isimli kitapta topladılar.

Okul Türkçe öğretmeni Mehmet Kayacık’ın Ekim 2012 tarihinde başlattığı eksersiz çalışmaları dahilinde oluşturdukları “Yaratıcı Yazarlık Grubu” öğrencileri ile haftada 6 saat ders dışı edebiyat ve sanat çalışması yaptı. Eksersiz çalışmalarına katılan 19 öğrencinin ortak çıkardıkları Dolmakalem ve Mürekkep isimli kitapla ilgili Durasıllı Mimar Sinan Ortaokulu’nu ziyaret eden Gündüz Aydın, öğrencileri bu güzel girişimleri ve çalışmaları için kutladı ve kendi hayatında şiir yazmaya nasıl başladığını anlattı.

Reklam
Reklam

Aydın, ziyarette özetle şunları söyledi: “Sanatın bir dalı ile uğraşmak, şiir yazmak, hikâye yazmak, resim yapmak, bir müzik aleti çalmak insanı toplumda ayrıcalıklı bir kişi yapar. Sizler de ileride seçeceğiniz mesleğin yanında sanatın bir dalı ile uğraşınız. Bu güzel çalışmayı devam ettirin. Bunun için de çok kitap okumanızı öneriyorum. Çok kitap okumak sizlerin ufkunu açacaktır. Buradan ileride önemli edebiyatçılar çıkacaktır. Bu konuda bilhassa Okul Türkçe Öğretmeni Mehmet Kayacık’ı ve Okul Müdürümüz Hüseyin Aydın’ı kutluyorum. Herkesin gençlerin önünü açmada bu şekilde çalışmasını ve teşvik etmesini bekliyorum.”

Durasıllı Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Hüseyin Aydın da, bu tür çalışmalarını her zaman desteklediklerini belirterek, “Okulumuz Yazarlık Grubu’nun yayımladığı bu esere destek veren başta İlçe Kaymakamımız Ertan Peynircioğlu’na, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsa Dilek’e, Durasıllı Kasabası Belediye Başkanı Mehmet Uygun’a ve bugün okulumuzu ziyaret ederek bizleri ve öğrencilerimizi cesaretlendiren Eğitimci Şair ve Yazar Gündüz Aydın’a teşekkür ederim” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: