Aydın'dan "Sivas katliamı" açıklaması

ANKARA (İHA) - Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Sivas'ta 37 kişinin öldürülmesiyle ilgili, "Kardeş kanının dökülmesine yol açan herhangi bir davranışa hangi gerekçeyle olursa olsun asla müsamaha gösterilemez. İslam'ın mesajı sevgi, hoşgörü ve barıştır" dedi.

Bakan Aydın, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın, Diyanet'in 2005 yılı bütçesinin görüşülmesi sırasında yönelttiği, "2 Temmuz 1993'te 37 kişi Sivas'ta yakıldı. Diyanet İşleri bu konuda bir cümle açıklama yaptı mı?" sorusunu cevaplandırdı. Aydın soru önergesine verdiği yazılı cevapta şu ifadeleri kullandı:

Reklam
Reklam

"2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta elim bir şekilde vefat eden 37 vatandaşımızla ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yazılı bir basın açıklaması yapılarak söz konusu olayların milletimizi derinden yaraladığı ifade edilmiş ve hadise kınanmıştır. Bu vesile ile tekrar ifade etmek yerinde olacaktır ki, birlik ve beraberliğimizi tehdit eden ve özellikle insan kanının, kardeş kanının dökülmesine yol açan herhangi bir davranışa hangi gerekçeyle olursa olsun asla ve kat'a müsamaha gösterilemez. İslam'ın mesajı dolayısıyla Müslümanın işi sevgi, hoşgörü ve barıştır."