Aydın’ın En Mutlu Ferdi

Aydın ‘da yaklaşık 35 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan ve şehrin adeta maskotu haline gelen 48...

Aydın ‘da yaklaşık 35 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan ve şehrin adeta maskotu haline gelen 48 yaşındaki Yaşar Çırak, kanaatkarlığı sayesinde mutluluğu yakalıyor. Okur-yazar olmaması ve küçüklüğünde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle herkesin hoşgörü ile yaklaştığı 48 yaşındaki Yaşar Çırak’ın ustaca söylediği sözler birçok kişiye ibret olacak nitelikte.

Günümüzde mutluluğun para ile endekslendiğini ancak, mutluluğun parada olmadığını belirten Yaşar Çırak içinde bulunduğumuz Ramazan ayında ilginç sözleri ile herkesi şaşırtmaya başladı. Ayakkabı boyacılığı yaptığı için Ayakkabıcı Yaşar olarak tanına Yaşar Çırak “Günlük 3 TL kazandığımda geçiniyorum, 6 TL kazanınca çok mutlu oluyorum, karnım doyduğunda ise üzülmüyorum” diyerek insanların, hiç ölmeyecekmiş gibi dünya telaşına kapılmasına anlam veremediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Aydın Merkez Sevgi Yolu’nda Lider Dershaneleri’nin Karşısı’nda ayakkabı boyayarak geçimini sağlamaya çalışan Yaşar Çırak, “İnsanı huzursuz eden en büyük şey, daha çok kazanma hırsı ve doyumsuz gözüdür. Oysa herkes oturduğunda birkaç dilim ekmek bir tabak yemek yer doyar. Mutluluğun geri kalanı kanaattir. Çok paraya sahip olup kanaati bulunmayanlar, az parayla kanaati birleştirenler kadar mutlu olamıyor. Günlük 6 TL kazanırsam çok mutlu oluyorum” diye konuştu. Bir çok kişinin dikkate almadığı Ayakkabıcı Yaşar'ın ilginç mesajları bu defa şaşırttı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: