Aydın'ın turistik ilçelerinde kaçak içki denetimi yapılıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dört Rus rehberin kaçak içkiden zehirlenerek ölmesi, diğer turistik yerleri de alarma...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dört Rus rehberin kaçak içkiden zehirlenerek ölmesi, diğer turistik yerleri de alarma geçirdi. Aydın Valiliği, turistik ilçelerde kaçak içki denetimleri başlattı. Bu kapsamda valiliğin talimatıyla Kuşadası Kaymakamlığı'nın kurduğu ekip merkez, Güzelçamlı ve Davutlar'daki içkili mekanları kontrol etmeye başladı. Ekipte Kaymakamlık, Tarım Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, Ege Deniz Komutanlığı, Vergi Dairesi, belediye, jandarma ve polisten görevliler bulunuyor.
Güzelçamlı'da tur tekneleri ve lokantaları denetleyen ekip, herbirinden örnekleme sistemiyle 15’er şişe içki alarak laboratuvara gönderdi. Vergi Dairesi ile Ege Deniz Komutanlığı da özel cihazlarla şişelerdeki bandrolleri kontrol etti.
Bodrum’daki olayın müşterilerini tedirgin ettiğini, içki isteyenlerin şişeleri masalarında açtığını söyleyen restoran işletmecisi Osman Abacı, “Bu denetimler çok olumlu. Hem vatandaş hem de işletmeci rahatlıyor. Bodrum'daki gibi olayların yaşanmaması için denetimlerin sürmesi gerekiyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz