Aydınlar Ilçesinin Mimari Envanteri Ortaya Çıkarılıyor

Aydınlar ilçesinin mimari envanterinin tespit edileceği belirtildi.

Aydınlar ilçesinin mimari envanterinin tespit edileceği belirtildi.

Aydınlar Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu, yaptığı açıklamada, ilçedeki tarihi değere haiz yapılar ve bundan sonra yapılacak çalışmalarda izlenecek yolu belirlemek amacıyla bir envanter hazırlaması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Muğla'dan gelen mimarlık firmasının mimarlarıyla çalışma yaptıklarını belirten Memduhoğlu, şöyle dedi:

"İlçemizin kuruluşu milattan öncesine dayanıyor. Asırlar boyu bölgenin eğitim ve kültür alanında bir merkezi konumunda olan ilçemizde birçok bilim ve din adamı yetişmiş ve doğal olarak da birçok tarihi değere haiz yapı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bölgemizde çok az rastlanan yapılarda mezar taşları da bulunmaktadır. Ancak sahip olduğumuz bütün bu değerlere ilişkin bilimsel ve toplu bir bilgimiz yok. Bunu sağlamak ve bundan sonra izleyeceğimiz yol konusunda yardımcı olmak üzere özellikle tarihi yapıların restorasyonu konularında deneyimli bir mimari firma ile anlaştık. Bu firmanın yetkilileri gelip ilçede tespit yaptılar. Daha sonra bunları rapor haline getirecekler. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından nerede ne var daha toplu ve daha bilimsel olarak bileceğiz. Bunlardan hangisinin öncelikli olarak ele alınması gerektiği konusunda da bir fikir sahibi olacağız."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ayhan Mergen/Nail Kadırhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: